Συνάντηση Μητσοτάκη με βουλευτές: Τα μηνύματα, τα… “υπουργικά κοστούμια” και η νέα προεκλογική περίοδος για τις 25 Ιουνίου

 Συνάντηση Μητσοτάκη με βουλευτές: Τα μηνύματα, τα… “υπουργικά κοστούμια” και η νέα προεκλογική περίοδος για τις 25 Ιουνίου

Τα χαμόγελα πλημμύρισαν τα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς, χθες το απόγευμα. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προσκαλέσει όλους τους υποψήφιους βουλευτές σε κοκτέιλ αλλά τους “κέρασε” το μήνυμα της σκληρής δουλειάς που τους περιμένει κατά τη νέα προεκλογική περίοδο. Στα πηγαδάκια με τους βουλευτές τόνιζε την κρισιμότητα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης λέγοντας πως η δύσκολη μάχη ξεκινάει τώρα και η πως η κυβερνησιμότητα της χώρας θα κριθεί στις 25η Ιουνίου.

Αφού συνεχάρει τους βουλευτές που εξελέγησαν φρόντισε να τους υπενθυμίσει πως δεν θα ανεχθεί αλλαζονικές συμπεριφορές για το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης και παράλληλα να τους τονίσει πως τώρα απαιτείται σκληρή δουλειά. 

  • “Προσέξατε τη σημειολογία, ότι αφαιρέθηκαν, ήδη, τα κοστούμια και οι γραβάτες της ορκωμοσίας και βάλαμε τη στολή εργασίας για τις εκλογές που έρχονται” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Τους παρότρυνε να πολιτεύονται με μετριοπάθεια, με σεμνότητα και με θετικό προγραμματικό λόγο.

Ωστόσο το κεντρικό θέμα συζήτησης στα γαλάζια πηγαδάκια ήταν η “αξιολόγηση” που προτίθεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα στελέχη της παράταξης για το βαθμό της κινητοποίησής τους και βεβαίως η σύνθεση του επόμενου υπουργικού συμβουλίου εφόσον η ΝΔ κερδίσει την αυτοδυναμία.

  • Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει διαμυνήσει πως θα υπάρξουν εκπλήξεις στο επόμενο υπουργικό και πως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα υπουργοποιηθούν όσοι κατάφεραν να εκλεγούν ψηλά στη λίστα.

Μάλιστα σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής ανέφερε ότι είναι αποδεσμευμένος απο τις κλασσικές ισορροπίες που πρέπει να κρατάει ένας αρχηγός κόμματος επισημαίνοντας πως “θα είναι μια κυβέρνηση συμπεριληπτική, που θα δίνει έμφαση στην αξιοκρατία και την ικανότητα των στελεχών που θα είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας την αποστολή που θα τους αναθέσω. Θέλω να είμαι σίγουρος ότι τα στελέχη στα οποία θα αναθέσω αποστολές θα είναι σε θέση να τις υλοποιήσουν. Θα είναι μια κυβέρνηση σκληρής δουλειάς. Με περισσότερες γυναίκες, με πολύ rotation δηλαδή με πολλές αλλαγές σε σχέση με την απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ». 

  • Στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ παρότρυναν τα στελέχη της παράταξης να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με το “σφιχτό” πρόγραμμα και τις συνεχόμενες περιοδείες. 

Σήμερα ξεκινάει η προεκλογική εβδομάδα για τον Κ. Μητσοτάκη από το Περιστέρι ενώ αύριο και μεθαύριο θα περιοδεύσει στην Κρήτη όπου για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας βάφτηκε γαλάζια. Την Παρασκευή θα επισκεφτεί στη Θεσσαλία, το Σάββατο  θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες η εβδομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κλείσει με την επίσκεψη του Άγιο Όρος.

Σχετικά Άρθρα