Ο Μητσοτάκης παρέδωσε στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον μπλε φάκελο – Ο διάλογος με τον Ιωάννη Σαρμά 

 Ο  Μητσοτάκης παρέδωσε στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον μπλε φάκελο – Ο διάλογος με τον Ιωάννη Σαρμά 

Σύντομο διάλογο είχαν κατά την παράδοση – παραλαβή της πρωθυπουργίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ανέφερε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση «θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και πρέπει να φροντίσουμε να έχει και πλήρη εικόνα».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σας υποδέχομαι στο μέγαρο Μαξίμου και θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και θα ήθελα να σας παραδώσω έναν ολίγο ογκώδη φάκελο με στοιχεία που θα σας φανούν χρήσιμα με τον απολογισμό της προεδρίας της κυβέρνησης. Ένα σημείωμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά και τα ορόσημα του επόμενου τριμήνου. Καταδεικνύεται ότι το επιτελικό κράτος διασφαλίζει την λειτουργία της κρατικής μηχανής. Παρότι θα είναι σύντομος ο χρόνος της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και πρέπει να φροντίσουμε να έχει πλήρη εικόνα όπως όλοι οι κανόνες του κράτους επιβάλλουν. Θα είμαι στην διάθεσή σας.

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Σαρμάς ξεκαθάρισε πως «ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είναι μόνο για να φέρει εις πέρας τις εκλογές».

Ιωάννης Σαρμάς: Η κυβέρνηση θα έχει όλες τις εξουσίες μέχρι να έρθει εδώ στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός που θα υποδείξει η λαϊκή βούληση. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είναι μόνο για να φέρει εις πέρας τις εκλογές και να έρθει ο δικαιούχος σε αυτό το κτίριο.

Σχετικά Άρθρα