Γιατί ο Μητσοτάκης αρνείται debate με τον Τσίπρα παρά την αρχική του δέσμευση

 Γιατί ο Μητσοτάκης αρνείται debate με τον Τσίπρα παρά την αρχική του δέσμευση

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αρνητικός στην διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ, παρά το γεγονός ότι στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο είχε δεσμευτεί δημόσια ότι θα έκανε μία τέτοια συζήτηση .

Όπως επισημαίνουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος η τακτική αυτή μπορεί  να στείλει αντιφατικά μηνύματα προς την κοινωνία καθώς εμφανίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκης φοβικό απέναντι σε μία συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Οι συνεργάτες αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος λένε ωστόσο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε κανένα λόγο να μπει σε μία δημόσια συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς και το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να του στοιχήσει.

Στην Πειραιώς πάντως τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να χαραχθεί η γραμμή του κυβερνώντος κόμματος για την προεκλογική περίοδο που ξεκινάει και επίσημα την ερχόμενη Τρίτη .

Παράλληλα τα στελέχη της κυβέρνησης φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός  εξαιτίας της μεγάλης νίκης της 21ης Μαΐου. 

Στην πραγματικότητα ανησυχούν για το ενδεχόμενο που μία μερίδα ψηφοφόρων θεωρήσει ότι η νίκη κρίθηκε και έτσι απευθυνθούν είτε σε άλλο κόμμα, είτε επιλέξουν την αποχή στις νέες κάλπες.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά τη μέγιστη κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού. 

Σχετικά Άρθρα