Ο Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Δημοκρατίας – Παραδίδει τη διερευνητική εντολή – Ολοταχώς για δεύτερες κάλπες

 Ο Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Δημοκρατίας – Παραδίδει τη διερευνητική εντολή – Ολοταχώς για δεύτερες κάλπες

«Όταν οι άλλοι θα ψάχνουν για αρχηγό, εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό» φώναζε το πλήθος των γαλάζιων στελεχών που είχε συγκεντρωθεί έξω απο τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ πανυρίζοντας την ιστορική εκλογική νίκη της παράταξης τους κι αποθεώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Ο πρόεδρος της ΝΔ στο μήνυμα του χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ως «πολιτικό σεισμό» και το ερμήνευσε ως μια ξεκάθαρη εντολή των πολιτών για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης στις δεύτερες κάλπες. 

Το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τα στελέχη του κόμματος του ήταν πως αυτή η νίκη ανοίγει τον δρόμο για ακόμα πιο σκληρή δουλειά αλλά και πως δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε έπαρση ή αλλαζονεία που μπορεί να γεννήσει η ιστορική νίκη της ΝΔ.

  • «Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Θα τον διανύσουμε και πάλι μαζί, με οδηγούς τη γλώσσα της αλήθειας αλλά και τη σχέση εμπιστοσύνης που με τόσο κόπο έχουμε χτίσει, την ειλικρινή διάθεση για αυτοκριτική και την προσπάθεια για διαρκή, για συνεχή βελτίωση. Χωρίς αλαζονεία και χωρίς έπαρση, που προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχτώ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σήμερα το μεσημέρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελαροπούλου θα καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να δώσει την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

  • Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να επιστρέψει την εντολή καθώς όπως δήλωσε χθες μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση που να προχωρήσει γρήγορα μεταρρυθμίσεις και αυτή δεν μπορεί να προκύψει από εύθραυστους αριθμητικούς συσχετισμούς και από τα μαθηματικά της απλής αναλογικής, που παραπέμπουν σε παζάρια.

«Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά και αποδεικνύουν ότι η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό και απόλυτο» τόνισε. 

Σχετικά Άρθρα