Η “μάχη του σταυρού” – Τα μεγάλα ονόματα από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που μένουν εκτός Βουλής

 Η “μάχη του σταυρού” – Τα μεγάλα ονόματα από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που μένουν εκτός Βουλής

Σημαντικά ονόματα τόσο από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το ΠΑΣΟΚ χάνουν τη μάχη της έδρας όπως αποτύπωναν τα αποτελέσματα.

Γιάννης Οικονόμου, Νίκος Φίλης, Ανδρέας Λοβέρδος, είναι μερικοί μόνο πολιτικοί που μένουν εκτός βουλής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μέχρι λίγο πριν τις 7 το πρωί.

Η καταμέτρηση των σταυρών είναι μία μακρά διαδικασία, ωστόσο, ο αριθμός των εδρών που κέρδισε το κάθε κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, δίνει τη δυνατότητα σχηματισμού μιας πρώτης εικόνας.

Με δεδομένο ότι, στο δεύτερο γύρο των εκλογών η ψηφοφορία θα γίνει με λίστα, εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν μια σειρά πρώην βουλευτών, ακόμα και πρώην υπουργών, από όλα τα μεγάλα κόμματα, ενώ άλλοι δίνουν «τη μάχη του σταυρού» διεκδικώντας ένα από τα 300 έδρανα.

Στην Α’ Αθηνών μένουν εκτός Βουλής ο Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ.

A ATHINON STAUROI
A ATHINON STAUROI2

Στον Β1′ Βόρειο Τομέα Αθηνών μένουν εκτός Βουλής από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Μάριος Αθανασίου, η Ελένη Αυλωνίτου, η Αννέτα Καββαδία και μέχρι την τελευταία στιγμή την μάχη του σταυρού έδινε ο Κώστας Ζαχαριάδης. Η μεγάλη έκπληξη έρχεται από το ΠΑΣΟΚ όπου εκτός Βουλής μένει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

B1 ATHINON STAUROI
B1 ATHINON STAUROI2

Στον Β2′ Δυτικό Τομέα εκτός Βουλής μένουν οι Δημήτρης Βίτσας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χαρά Καφαντάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Στον Β3′ Νότιο Τομέα οι «γαλάζιοι» Μπάμπης Παπαδημητρίου και Γρηγόρης Ψαριανός μένουν εκτός Βουλής. Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Στέφανος Τζουμάκα ενώ μένει εκτός και ο Μιθριδάτης.

Στην Α’ Πειραιώς η «γαλάζια» Νόνη Δούνια μένει εκτός Βουλής ενώ στη Β’ Πειραιώς δεν εκλέγονται ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

A PEIRAIOS

Στην Ανατολική Αττική ο Ευάγγελος Αντώναρος από τον ΣΥΡΙΖΑ μένει εκτός Βουλής. Στην Αιτωλοακαρνανία εκτός Βουλής από τη ΝΔ μένει ο Σπήλιος Λιβανός καθώς και οι Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραΐτης από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.

Στην Φθιώτιδα δεν εκλέγεται ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στα Ιωάννινα δεν εκλέγεται ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς. Στο Ρέθυμνο δεν εκλέγεται ο Ανδρέας Ξανθός από τον ΣΥΡΙΖΑ και στα Χανιά δεν εκλέγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Σταθάκης.

Σχετικά Άρθρα