Ένταση με τον Χαρδαλιά σε εκλογικό κέντρο στον Βύρωνα

 Ένταση με τον Χαρδαλιά σε εκλογικό κέντρο στον Βύρωνα

Aντιδράσεις προκάλεσε η ενέργεια του Υφυπουργού Αμυνας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος εμφανίστηκε σε εκλογικό κέντρο, στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, μπήκε στο 74ο εκλογικό τμήμα και παρέμεινε εκεί επί…ώρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του iEidiseis.

Η στάση του Υφυπουργού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που υπήρξε επί χρόνια και Δήμαρχος Βύρωνα με την παράταξη της ΝΔ, προκάλεσε ένταση με τους εκλογικούς αντιπροσώπους κυρίως του ΚΚΕ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντιπρόσωποι  του ζήτησαν να αποχωρήσει από το εκλογικό τμήμα, καθώς δεν επιτρέπεται η παρουσία πολιτικών στη διάρκεια της ψηφοφορίας, αλλά μόνον των διορισμένων επίσημα από τα κόμματα αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα του iEidiseis οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ο κ. Χαρδαλιάς αρνήθηκε να αποχωρήσει, ενώ «ντάνιαζε» και ψηφοδέλτια. Η κίνησή του αυτή προκάλεσε ένταση με την εκλογική αντιπρόσωπο του ΚΚΕ, να απειλεί ότι θα υποβάλλει ένσταση.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι, είναι ο ίδιος εκλογικός αντιπρόσωπος της ΝΔ και όταν του ζητήθηκε το έγγραφο του διορισμού ισχυρίστηκε ότι, είναι αναπληρωτής. Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ το αμφισβήτησαν και υποστήριξαν ότι, ο υφυπουργός δεν είχε διορισμό και ότι, τον έφερε στη συνέχεια.

Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει ότι εντύπωση σε όλους προκάλεσε η στάση του Δικαστικού Αντιπροσώπου, που δήλωσε ότι δεν ήθελε να προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση και γι΄αυτό άφησε να εξελιχτεί όλο αυτό, ενώ σε ερώτηση μας απάντησε ότι, ο κ. Χαρδαλιάς έφερε διορισμό ως αναπληρωτής εκλογικός αντιπρόσωπος. Ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς,  πάντως παραδέχτηκε ότι, δεν είχε ξανασυμβεί υπουργός να διορίζεται εκλογικός αντιπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν είναι υποψήφιος.

Αυτά συνέβησαν στο 74ο Εκλογικό Τμήμα, αλλά εντός του Εκλογικού Κέντρου του Βύρωνα. Σε ερώτηση γιατί αφού είναι νόμιμος και έχει διορισμό ως αναπληρωτής εκλογικός αντιπρόσωπος, τότε γιατί έφυγε από το εκλογικό τμήμα, τώρα μάλιστα, που ξεκινάει η πιό κρίσιμη ώρα και πλησιάζει προς το τέλος της η ψηφοφορία?

Απάντησε:

«Εφυγα, γιατί πάω στο κόμμα»

Σχετικά Άρθρα