Εκλογές 2023: Με κλαρίνα, άλογα και γαϊδούρια στην κάλπη – Τα ευτράπελα της ψηφοφορίας

 Εκλογές 2023: Με κλαρίνα, άλογα και γαϊδούρια στην κάλπη – Τα ευτράπελα της ψηφοφορίας

Από το πρωί οι πολίτες προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν χωρίς προβλήματα . Σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, μερικά ευτράπελα, άλλα και viral ατάκες.Αρκετοί πήραν τα κατοικίδιά τους στα παραβάν, άλλοι πήγαν στο εκλογικό τμήμα με τα άλογα και αρκετοί ψήφισαν υπό τους ήχου κλαρίνου…

Ένας 28χρονος παππούς από τον Αποκόρωνα Χανίων έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της αποχής.

«Όσο λειτουργεί το μυαλό, πρέπει να πηγαίνουμε να ψηφίζουμε», ήταν η δήλωση που έκανε ο 98χρονος Στρατής Τσουράκης που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί της Κυριακής.

Εκτίμησε δε ότι μπορεί να ψηφίσει άλλη μια φορά.

«Ψήφισα, μπορεί να ψηφίσω άλλη μια φορά. Εφόσον λειτουργεί το μυαλό μου, μην πούμε 400, ας πούμε 420 θα ψηφίζω» είπε ακόμη ο 98χρονος Χανιώτης.

Ναύπλιο: Πήγε να ψηφίσει με… άλογα και γαϊδούρια

Με άλογα και γαϊδουράκια αποφάσισε να μεταβεί ένας ψηφοφόρος στο Ναύπλιο το πρωί της Κυριακής.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το argolikeseidhseis.gr, ο έφιππος που έχει καταγράψει ο φακός είναι ο 50χρονος αγρότης Αριστείδης Τσιρίκος, που αποφάσισε να προσέλθει στο εκλογικό τμήμα του ειδικού Γυμνάσιου Αργολίδος στα Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Τον κ. Τσιρίκο συνόδευαν έφιππες με άλογα δύο Γερμανίδες φίλες του, που βρίσκονται στην Ελλάδα για διακοπές και διάλεξαν να του συμπαρασταθούν.

Με κλαρίνα στη Λάρισα

Οργανοπαίχτες έκλεψαν την παράσταση στη Λάρισα, οι οποίοι συνόδευαν υπό τους ήχους του κλαρίνου τους ψηφοφόρους προς τα εκλογικά κέντρα.

Μία περιπέτεια περίμενε έναν ηλικιωμένο στη Λάρισα την ώρα που πήγαινε να ψηφίσει σε κεντρικό σχολικό συγκρότημα, καθώς κλείστηκε στο ασανσέρ.

Στο Ηράκλειο, πριν την εκκίνηση της εκλογικής διαδικασίας, στο χωριό Αστρίτσι του δήμου Αρχανών Αστερουσίων η δικαστική αντιπρόσωπος που είχε οριστεί δεν αισθάνθηκε καλά και λιποθύμησε με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός, σύμφωνα με το cretalive.

Επική ατάκα γιαγιάς

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στις Σέρρες αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα και είπε ότι ψηφίζει πολλά χρόνια προχώρησε σε μια.. .μαύρη ευχή λέγοντας ότι ελπίζει ότι αυτή η φορά να είναι η τελευταία.

«Πρωί πρωί να τελειώνουμε. Πηγαίνω πρώτα να ψηφίσω και μετά εκκλησία. Αυτό κάνω κάθε φορά που γίνονται εκλογές», είπε η γιαγιά και όταν δημοσιογράφος την ρώτησε αν ψηφίζει πολλά χρόνια εκείνη του απάντησε αφοπλιστικά: «Αυτή ελπίζω να είναι η τελευταία».

Ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ το απευχήθηκε και οι παρουσιαστές στο στούντιο ξέσπασαν σε γέλια.

Νεόνυμφοι πήγαν να ψηφίσουν μετά το γαμήλιο γλέντι

Ζευγάρι νεόνυμφων στις Σέρρες πήγε να ψηφίσει μετά το γλέντι του γάμου. Το ζευγάρι ψήφισε, φωτογραφήθηκε στην αυλή του εκλογικού κέντρου και μοίρασε μπουμπουνιέρες.

ert1 2

Σχετικά Άρθρα