Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τελευταίο μήνυμα πριν από τις κάλπες

 Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τελευταίο μήνυμα πριν από τις κάλπες

Η Αλέκα Παπαρήγα είχε δηλώσει κάποτε, πως στις εθνικές εκλογές οι πολίτες δεν προσέρχονται στις κάλπες μόνο για να ψηφίσουν πιο κόμμα θέλουν ως την  επόμενη κυβέρνηση αλλά και για να ψηφίσουν πιo κόμμα θέλουν ως την επόμενη αντιπολίτευση. Τούτου δοθέντος, και σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας οι πολίτες φαίνεται πως επιλέγουν τη ΝΔ ως κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταγράφηκε ξεκάθαρη προοπτική κυβερνησιμότητας με καθαρή νίκη στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ αντίστοιχα τα γκάλοπ έθεσαν στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ασφαλώς, η δημοσκοπική διαφορά των 5 ως 7 μονάδων δίνει την δυνατότητα στη γαλάζια παράταξη να κυνηγήσει με αξιώσεις την προοπτική αυτόδυναμης κυβέρνησης με το νόμο της ενισχυμένης αναλογικής. Ωστόσο απο το γαλάζιο στρατόπεδο εκτιμούν πως η «ψαλίδα» θα ανοίξει ακόμα περισσότερο το βράδυ της Κυριακής και η ΝΔ θα καταφέρει να αγγίξει το υψηλό δημοσκοπικό ποσοστό. 

Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες κλείνοντς την χθεσινή  κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση ήταν:

  • «Στις  21 Μαϊου ψηφίζουμε, στις 22 συνεχίζουμε». Ο ίδιος τόνισε κάλεσε τους πολίτες να δώσουν «δεύτερη εντολή στην προκοπή». Όπως είπε «την Κυριακή θα δοθεί και η απάντηση για το ποιά κυβέρνηση θα έχει η χώρα. Η μόνη σοβαρή και ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης που έχει κατατεθεί σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι η πρόταση  της Νέας  Δημοκρατίας για αυτοδυναμία» επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε απο την «κυβέρνηση των ηττημένων», πέρασε στην «κυβέρνηση της ανοχής», και κατέλειξε στην  «κυβέρνηση ειδικού σκοπού». «Από την «κυβέρνηση των ηττημένων», δηλαδή, φτάσαμε στην «κυβέρνηση των απελπισμένων» σχολίασε ο πρωθυπουργός. 

Υπογράμμισε πως το βασικό ερώτημα αυτών των εκλογών  είναι «αν η χώρα θα πάει μπροστά ή αν θα πάει πίσω» επισημαίνοντας πως σε μια κρίσιμη και ασταθή περίοδο για τα διεθνή ζητήματα η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση. «Όλα αυτά θα απαντηθούν την Κυριακή. Προσδοκούμε, σε μία καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας που θα δημιουργήσει τις ισχυρές προϋποθέσεις για να κυβερνηθεί ο τόπος με σταθερότητα την επόμενη τετραετία» σημείωσε.

Στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ, μπήκε και ο Γ. Κατρούγκαλος λέγοντας πως « η αποκάλυψη από τον πρώην Υπουργό της Κυβέρνησης Τσίπρα της απόφασης για επαναφορά της καταβολής από τους ελεύθερους επαγγελματίες του 20% του ετήσιου εισοδήματος τους ως εισφορά στον ΕΦΚΑ, επιβεβαίωσε την ύπαρξη κρυφής ατζέντας στα συρτάρια του ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω από όλα,  η αποκάλυψη Κατρούγκαλου απέδειξε πόσο υποκριτικό είναι να ζητά ο κ. Τσίπρας να του δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς μνημόνιο, αφού και χωρίς μνημόνιο τα ίδια ακριβώς θα έκανε για να τσακίσει τη μεσαία τάξη».

Σχετικά Άρθρα