ΑΡΘΡΟ/Αν. Λοβέρδος: Η τρίτη κάλπη είναι το λάθος που δεν πρέπει να γίνει

 ΑΡΘΡΟ/Αν. Λοβέρδος: Η τρίτη κάλπη είναι το λάθος που δεν πρέπει να γίνει

Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Αυτό αποτελεί εδραία πεποίθησή μου. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο αυθεντικός και διαχρονικός εκφραστής του Κέντρου και  της  Κεντροαριστεράς. Ως βαθιά κεντρώος πολιτικός πιστεύω πως είμαστε ο πιο ωφέλιμος πολιτικός χώρος για την πατρίδα. Η παράταξή μας είναι η παράταξη που άλλαξε την Ελλάδα. Δρόμοι, πανεπιστήμια, σχολεία, Εθνικό Σύστημα Υγείας, μεγάλη και ικανοποιημένη μεσαία τάξη,  τοπική αυτοδιοίκηση…

Του Ανδρέα Λοβέρδου, Βουλευτή, πρ. Υπουργού

Όλα έργα με σφραγίδα ΠΑΣΟΚ. Και πιο πρόσφατα ο θεσμός του συνηγόρου του πολίτη, τον νόμο του οποίου έγραψα ο ίδιος, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο ΕΟΠΥΥ και αναρίθμητες άλλες μεταρρυθμίσεις που σήμερα φαντάζουν αυτονόητες… Υπήρξαμε, λοιπόν, και παραμένουμε απολύτως αναγκαίοι. Αναγκαίοι για την πατρίδα, η οποία είναι πάνω απ’ όλα.

Η θέση αυτή πιστοποιείται και από την υπεύθυνη στάση που κρατάμε όλα τα χρόνια που είμαστε εκτός κυβέρνησης. Χωρίς τοξικότητες, χωρίς λαϊκισμό, χωρίς φοβικότητα δεν διστάσαμε να ψηφίσουμε εκείνα τα νομοσχέδια που συμβάλλουν στη αναβάθμιση της ζωής των συμπολιτών μας.

  • Κορυφαία απόδειξη η διαχρονική στάση μας στα εθνικά θέματα και την ενίσχυση της εθνικής άμυνας. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν διανοήθηκε να καταψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες του προυπολογισμού, όπως πχ έκανε επανειλημμένα ο ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίξαμε περήφανα την προσπάθεια αμυντικής θωράκισης της χώρας γιατί είμαστε ένα κόμμα κατεξοχήν πατριωτικό.          

Είναι προφανές ότι ισχυρή Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει εάν επικρατήσουν συνθήκες κυβερνητικής αστάθειας. Γι’ αυτό και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε το νόμο για την απλή αναλογική, εμείς καταψηφίσαμε.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι η δύναμη σταθερότητας που χρειάζεται το πολιτικό σκηνικό.

Διεκδικούμε ισχυρό ποσοστό για να έχουμε λόγο, σεβόμενοι την λαϊκή βούληση,  με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν συγκλίσεις. Η τρίτη κάλπη είναι το λάθος που δεν πρέπει να γίνει. Η Τουρκία σε λίγες εβδομάδες ξεμπερδεύει με τις εκλογές, εμείς θα έχουμε πρωθυπουργό δικαστή μέχρι τον Σεπτέμβριο; Ζητάμε ισχυρό ποσοστό για να είμαστε το ανάχωμα στα τρελά σενάρια που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία εκμεταλλεύεται μετά πολιτικά ο Κ.Μητσοτάκης. Σε επίπεδο τελευταίας ανάλυσης εμείς είμαστε το φίλτρο ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερά, η παράταξη που εγγυάται  σταθερότητα, μετριοπάθεια και λογική..

Επιλογικά θα υπογραμμίσω τη σημασία και το διακύβευμα της 21ης Μαΐου. Δεν έχουμε δικαίωμα στην οπισθοδρόμηση. Να μη θυσιάσουμε τους κόπους και τους αγώνες των πολιτών και των πολιτικών της προηγούμενης δεκαπενταετίας. Είναι πολλά τα χρόνια που προσπαθήσαμε όλοι σκληρά. Συνεπώς, λογική κι όχι παράνοια. Υπευθυνότητα κι όχι λαϊκισμός. Επιχειρήματα κι όχι συνθήματα. Την 21η Μαΐου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουμε ένα χρέος: να προστατεύσουμε το μέλλον της πατρίδας.

Σχετικά Άρθρα