Πηγές Υπ. Εσωτερικών: Σε ισχύ η υποψηφιότητα Κατρούγκαλου – Έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο

 Πηγές Υπ. Εσωτερικών: Σε ισχύ η υποψηφιότητα Κατρούγκαλου – Έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο

Μπορεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος αν απέσυρε την υποψηφιότητά του από τις εκλογές, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει τυπικά. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του κ. Κατρούγκαλου, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι ουσιαστικά στο ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα της Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου, θα μπορεί να τον «σταυρώνουν» οι ψηφοφόροι, κι αν εκλεγεί θα μπορεί να παραδώσει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου.

Η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου για την απόσυρσή του λίγα 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες προκάλεσε σύγχυση σχετικά με το τι θα μπορούσε να γίνει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο βόρειο τομέα της Αθήνας.

Ωστόσο, εφόσον έχει ανακηρυχθεί από τον Αρειο Πάγο κι έχουν τυπωθεί τα ψηφοδέλτια η διαδικασία είναι διαφορετική. Επίσης ακόμη κι αν εκλεγεί δεν θα βρίσκεται στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που εκτιμάται ότι θα γίνει (εκτός αν υπάρξει κυβέρνηση μετά την Κυριακή), στις 2 Ιουλίου.

Σχετικά Άρθρα