Μητσοτάκης: Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκη κλείνει τις περιοδείες – Η στόχευση στη Β. Ελλάδα, ο Σαββόπουλος και το κάλεσμα στους ψηφοφόρους

 Μητσοτάκης: Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκη κλείνει τις περιοδείες – Η στόχευση στη Β. Ελλάδα, ο Σαββόπουλος και το κάλεσμα στους ψηφοφόρους

Με την σημερινή προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται ο κύκλος των περιοδειών του. Αύριο, με τελευταία ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αθήνα ουσιαστικά ρίχνει αυλαία η προεκλογική περίοδος. 

Στο γαλάζιο στρατόπεδο επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας πως η κάλπη της 21ης Μαίου θα δώσει μια ξεκάθαρη νίκη στη ΝΔ.

Ωστόσο ο σκληρός πυρήνας του προεδρικού επιτελείου αρνείται να συζητήσει την «επόμενη ημέρα» των εκλογών υπογραμμίζοντας με νόημα  πως «το αποτέλεσμα της Κυριακής θα καθορίσει και την συνέχεια».

Απο την Πειραιώς σημειώνουν πως αυτή την στιγμή όλος κομματικός μηχανισμός εργάζεται για την πρώτη κάλπη και στοχεύει σε αυτή διότι όπως λένε « η χώρα χρειάζεται μια σταθερή αυτοδύναμη  κυβέρνηση την επόμενη τετραετία» . Ο στόχος που θα θέσει την διεκδίκηση της αυτοδυναμίας σε ρεαλιστική βάση είναι η ΝΔ να κινηθεί πάνω απο 34% έχοντας μια διαφορά τουλάχιστον 4 ή 5 μονάδες απο το δεύτερο κόμμα.  

  •  Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα προς όλο το πολιτικό φάσμα, απο την Αριστερά, ως τα δεξιά της ΝΔ και βέβαια προς τους κεντρώους ψηφοφόρους. 

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς τα Αριστερά με αφορμή την πρόσφατη δήλωση στήριξης του Διονύση Σαββόπουλου λέγοντας πως «είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, που έκανε μια πολιτική δήλωση. Ένας άνθρωπος που δεν προέρχεται από τον πολιτικό μας χώρο, δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του και είπε την άποψή του για την ανάγκη αυτοδύναμης ΝΔ. Λοιδορήθηκε και στοχοποιήθηκε με απόλυτο τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ τους. Ντροπή. Είναι το μόνο που μπορώ να πω για ένα κόμμα που, όταν άλλοι καλλιτέχνες εκφράζουν την άποψή τους υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλοί, αλλά όταν οποιοδήποτε άλλος λέει κάτι διαφορετικό, τους στοχοποιούν και λοιδορούν».

  • Παράλληλα, απυθυνε ξεκάθαρο κάλεσμα  στους ψηφοφόρους που κινούνται στα δεξιά της ΝΔ λέγοντας τους « να σκεφτούν ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες με έργα και ποιοι είναι οι πατριώτες του… γλυκού νερού στα λόγια. Διότι εγώ υπερασπίστηκα τα εθνικά μας συμφέροντα με αποτελεσματικότητα και αξιοπρέπεια». 

Επίσης, έστειλε ηχηρό μήνυμα στους αναποφάσιστους που κινούνται κυρίως στο χώρο του Κέντρου λέγοντας πως «Μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα, αλλά ελάτε να ενωθούμε σε ένα πλατύ ποτάμι προοδευτικού εκσυγχρονισμού και δημιουργικού πατριωτισμού… Να διεκδικήσουμε όλες τις ψήφους που είναι διεκδικήσιμες, ώστε το βράδυ της Κυριακής να μην υπάρχει σε κανέναν καμία αμφιβολία, ότι η ΝΔ θα είναι η νικήτρια που θα κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη τετραετία». Πρόσθεσε μάλιστα πως κάθε αψήφιστη ψήφος ή άκυρη δήθεν διαμαρτυρία, οδηγεί τελικά σε εθνική αδυναμία. 

Σχετικά Άρθρα