Εκλογές 2023: Τι ώρα θα γίνει η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα από το υπουργείο Εσωτερικών

 Εκλογές 2023: Τι ώρα θα γίνει η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα από το υπουργείο Εσωτερικών

Εως τις 8:30 το βραδυ της Κυριακής των εκλογών θα ανακοινωθεί η πρώτη εκτίμηση για τα ποσοστά που θα λάβουν τα κόμματα σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε σήμερα, Πέμπτη, το υπουργείο Εσωτερικών και η Singular Logic.

Τα πρωτα λεπτά αμεσως μετα το κλείσιμο της καλπης, στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, θα καταχωρηθούν τα πρωτα αποτελέσματα απο 200 μικρά εκλογικα τμήματα ενώ περίπου στις 7:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων απο τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό συστημα του ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, περίπου στις 8:30 το βράδυ θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και εως τις 10 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθει καθως θα εχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστο ψήφων.

Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη ολων των εκλογικων τμημάτων με ταμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ωστε να καταχωρουν αμεσα τα αποτελέσματα, πρωτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.

Το 2019 ειχαν προμηθευτεί ταμπλετ μονο 12.000 τμηματα ενω αλλα 4.500 καταχωρουσαν αποτελέσματα με κινητό τηλέφωνο..

Η διαδικασια συλλογής στοιχειων θα γινει και με το παραδοσιακό σύστημα των τηλεγραφημάτων το οποιο, ωστόσο, εμφανίζει μια καθυστέρηση περίπου 3 ωρων σε σχέση με το ηλεκτρονικό συστημα των ταμπλετ

Σχετικά Άρθρα