Βαρουφάκης: “Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από εμάς ψήφους που τις λείπουν για να κυβερνήσει με την ανοχή της ολιγαρχίας”

 Βαρουφάκης: “Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από εμάς ψήφους που τις λείπουν για να κυβερνήσει με την ανοχή της ολιγαρχίας”

«Η κοινωνία έχει απορρίψει μετά βδελυγμίας την κυβέρνηση ειδικού σκοπού ήδη από το βρώμικο 1989, όταν κόμματα που δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους έκαναν κυβέρνηση για να διώξουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τέτοια κυβέρνηση μακριά από εμάς» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη διακαναλική συνέντευξη τύπου του κόμματος του.

Σημείωσε δε ότι ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από εμάς ψήφους που τις λείπουν για να κυβερνήσει με την ανοχή της ολιγαρχίας. Δεν θα τις έχει. Τελεία και παύλα».

Σχολιάζοντας την αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης με το πρόγραμμα Δήμητρα αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των προοδευτικών δυνάμεων σημείωσε «αυτό έλειπε να μην αυτοεξαιρεθούμε από ένα τέτοιο αλισβερίσι για να κάνουμε τον Τσίπρα πρωθυπουργό ώστε να μην γίνουν ποτέ οι τομές και οι ρήξεις για τις οποίες δεσμευθήκαμε». Μια διακυβέρνηση πρέπει να έρθει σε ρήξη με την ολιγαρχία – αλλιώς είναι εξ ορισμού φιλο-ολιγαρχική και ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε εδώ και καιρό να μην έρθει σε ρήξη είπε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Κατηγόρησε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ότι και τα τρία κόμματα είναι συμμέτοχα στο ψέμα ότι βγήκαμε από τα μνημόνια κάτι που δεν έγινε ποτέ, τονίζοντας ότι οι τακτικές του μνημονιακού τόξου που ξεκίνησε ως φάρσα το 2010 θα επαναληφθούν τώρα ως τραγωδία.

Σχετικά Άρθρα