Μητσοτάκης: Το 2020 φτάσαμε μια ανάσα από το θερμό επεισόδιο – Η αντιπολίτευση τάζει τα πάντα

 Μητσοτάκης: Το 2020 φτάσαμε μια ανάσα από το θερμό επεισόδιο – Η αντιπολίτευση τάζει τα πάντα

«Ήθελα να βρεθώ μία φορά ακόμη κοντά σας για να πάρω δύναμη από τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία σας. Είμαι σίγουρος ότι 21 Μαΐου θα γιορτάζει η Ελλάδα μας και η παράταξή μας». Έτσι άνοιξε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Καστοριά. «Έχουμε εκλογές σε 4 μέρες. Έχω γυρίσει όλη την πατρίδα και έρχομαι πάλι στη Δυτική Μακεδονία για δύο λόγους. Για να πάρω δύναμη από εσάς, αλλά και γιατί θέλουμε να είμαστε κοντά σας και στην επόμενη 4ετια γιατί περάσατε δύσκολα» πρόσθεσε.

«Το 2019 ούτε εγώ φανταζόμουν πόσες δύσκολες προκλήσεις θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Δώσαμε μεγάλες μάχες όμως. Προστατέψαμε τα σύνορά μας και αποδείξαμε ότι έχουμε σύνορα όχι μόνο στη ξηρά, αλλά και σε θάλασσα και αέρα. Πρέπει η Ευρώπη να προστατέψει τα σύνορά της και η Ελλάδα ήταν πρωταγωνίστρια σε αυτό.

Αμέσως μετά πήρα την πιο δύσκολη απόφαση της 4ετιας, να κλείσω την χώρα απέναντι σε έναν ιό που δεν γνωρίζαμε, δεν είχαμε σχέδιο αντιμετώπισης. Κλείσαμε τη χώρα, αλλά μείναμε κοντά στην οικογένεια και της επιχειρήσεις. Κρατήσαμε ζωντανό τον ιστό της οικονομίας μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός για τις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση σε αυτή την 4ετια.

«Μπορούμε να υλοποιήσουμε μία πολιτική που θα μειώσει την ανεργία. Είμαι περήφανος που δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Φέραμε επενδύσεις που ούτε φανταζόμασταν στο παρελθόν. Θέλουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις επενδύσεις στην Ευρώπη» είπε ακόμη ο Κ. Μητσοτάκης.

«Χρειάστηκε να διαχειριστούμε έναν πολύ επιθετικό και εριστικό γείτονα. Εγώ ξέρω τι περάσαμε το καλοκαίρι του 2020 όταν φτάσαμε μια ανάσα από ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο», είπε και πρόσθεσε: «Θωρακίσαμε την χώρα αμυντικά χωρίς στην στήριξη της αντιπολίτευσης».

Η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο, είπε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση είπε ότι κάποια στιγμή οι τιμές του φυσικού αερίου έφτασαν 10 φορές επάνω και εμείς έπρεπε να το διαχειριστούμε και το διαχειριστήκαμε.

Αναφερόμενος στην Παιδεία, ο πρωθυπουργός είπε: απελευθερώσαμε τα πανεπιστήμια από τους τραμπούκους και τους κουκουλοφόρους.

Βάλαμε τις βάσεις για να αλλάξει πίστα η Ελλάδα και να γίνει επιτέλους μια ευρωπαϊκή χώρα, τόνισε ακόμα.

Το φυσικό αέριο φτάνει στην Δυτική Μακεδονία είπε ο πρωθυπουργός και δεσμεύτηκε ότι αν χρειαστεί να εφαρμοστούν χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντικατάσταση συσκευών στην περιοχή θα γίνει μέσα από το «Εξοικονομώ».

Είπε ακόμα ότι στις εκλογές συγκρίνεται και η αξιοπιστία των δυνάμεων να κυβερνήσουν τον τόπο. Εμείς αυτά που είπαμε τα κάναμε πράξη, τόνισε και οι αντίπαλοί μας μπορούν να πουν το ίδιο; Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο; Αυτοί τώρα πανηγυρίζουν και λένε ότι εκείνοι μας έβγαλαν από τα μνημόνια. Είναι σαν τον πυρομανή που βάζει φωτιά και πανηγυρίζει γιατί φώναξε την πυροσβεστική.

Αναφέρθηκε και στην κοστολόγηση των προγραμμάτων και την πρόσκληση που έχει κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σιωπή! Γιατί ξέρουν ότι αν το έκαναν αυτό θα αναδεικνυόταν ο λαϊκισμός και η υποκρισία τους», είπε.

Σχετικά Άρθρα