Εκλογές/Τουρκία: Η στρατηγική Ερντογάν Κιλιτσντάρογλου ενόψει του δεύτερου γύρου

 Εκλογές/Τουρκία: Η στρατηγική Ερντογάν Κιλιτσντάρογλου ενόψει του δεύτερου γύρου

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με Μπαχτσελί, ο Κιλιτσντάρογλου με το επιτελείο του και αναμένεται -ακόμη και εντός της ημέρας- να ανακοινώσει την καινούρια στρατηγική του ενώ ενεργοποιείται και ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου παίρνει στα χέρια του την εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο  των  εκλογών  στην  Τουρκία, την ώρα που στην ενωμένη αντιπολίτευση επικρατεί έντονη αναστάτωση -μετά τα αποτελέσματα της 14ης Μαΐου.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αναλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα το βάρος της εμψύχωσης, δηλαδή να φέρει πίσω τους απογοητευμένους ψηφοφόρους στις κάλπες.

Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου προσπαθούν να συσπειρώσουν πάλι τους ψηφοφόρους τους. Ο Ερντογάν με αέρα νικητή ήδη θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει το μικρό ποσοστό που του λείπει, το 0,38% στον δεύτερο γύρο και όχι μόνο…

Στόχος του Ερντογάν είναι να εκλεγεί με 53% – 54%. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί πάλι όλες τις σεισμοπαθείς περιοχές και τις πόλεις που έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Ενώ, επίσης, ενδέχεται να παρουσιάσει ορισμένους από το νέο υπουργικό συμβούλιο στις συγκεντρώσεις του.

  • Όσον αφορά στον Κιλιτσντάρογλου όλοι καταλήγουν ότι ο λόγος που έχασε η αντιπολίτευση ήταν η προσέγγισή της με τους Κούρδους. Το εκλογικό σώμα της Τουρκίας είναι βαθιά εθνικιστές, κατά 70%.

Άρα τώρα πάση θυσία πρέπει να κερδίσει τους εθνικιστές ψηφοφόρους. Στο κομμάτι αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο η Ακσενέρ και ο δήμαρχος Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς που θα αναπτύξουν πιο σκληρή, εθνικιστική ρητορική.

Ο ίδιος ο Κιλιτσντάρογλου προσπαθεί να δώσει ένα δυναμικό παρόν, χτυπάει το χέρι στο τραπέζι για να αποτρέψει τις φυγόκεντρες τάσεις και έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει πιο δυνατή γλώσσα στην εκστρατεία.

Σχετικά Άρθρα