Πιερρακάκης: “Άλλα τέσσερα χρόνια ΝΔ για να τελειώσουμε τη δουλειά με το βαθύ κράτος”

 Πιερρακάκης: “Άλλα τέσσερα χρόνια ΝΔ για να τελειώσουμε τη δουλειά με το βαθύ κράτος”

Παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου, υπουργών, βουλευτών, υποψηφίων βουλευτών και μεγάλη παρουσία κόσμου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Κυριάκου Πιερρακάκη στο «Παλλάς» το βράδυ της Δευτέρας.

Με τις φράσεις «Είδα πιο μακριά γιατί μπόρεσα να σταθώ στους ώμους γιγάντων, λέει ένα ρητό. Σας ευχαριστώ που στάθηκα στους ώμους σας» άρχισε την ομιλία του ο κ. Πιερρακάκης, ευχαριστώντας τους δασκάλους του, τους καθηγητές του, τους συνεργάτες του και τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών αναφέρθηκε στο έργο που συντελέστηκε στο Υπουργείο και από την Κυβέρνηση, συνολικά.

Ειδικότερα, και αναφέροντας τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, τόνισε: «Αρκεί κανείς να δει πόσα συνέβησαν σε αυτήν την τετραετία που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει: πανδημία, που είχε να συμβεί από το 1917-18, ενεργειακή κρίση από το 1970, πληθωρισμός, υβριδική κρίση. Ο επικεφαλής της Κυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τα αντιμετώπισε με πλήρη αξιοπιστία, ταχύτητα, γνώση αλλά κυρίως με μια πολύ ουσιαστική αλλαγή: η κυβέρνηση βρισκόταν ενώπιον εξωγενών κρίσεων, σε αντίθεση με το παρελθόν. Στην περασμένη δεκαετία βιώσαμε το φαινόμενο άλλες χώρες που είχαν οικονομική κρίση να χρειαστούν ένα μνημόνιο. Η δική μας χρειάστηκε τρία, διότι το πολιτικό σύστημα “αξιοποιούσε” την οικονομική κρίση με πολιτικαντισμό και καιροσκοπισμό, όπως είδαμε στην “περήφανη διαπραγμάτευση” το 2015. Καταφέραμε να φύγουμε από αυτό το φάσμα, και από το 2019, παρόλο που ήμασταν μια χώρα εκκρεμοτήτων, στις κρίσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε λύσεις, κι αυτό κόμισε μια νέα κουλτούρα. Αυτό θεμελιώνει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο, και μεταβολισμό των όποιων αστοχιών σε πράξη, γνώση, πρόοδο, προκοπή. Η χώρα στο τέλος της ημέρας τα πηγαίνει καλύτερα, η βελόνα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ταχύτερα από ποτέ. Ωστόσο, επικρατεί τοξικότητα, και βλέπουμε κόμμα να ζητά εντολή από το λαό για να επαναλάβει το ίδιο λάθος με το 2015. Είναι σαν το ρητό που είχε ειπωθεί για την παλινόρθωση των Βουρβόνων στη Γαλλία: δεν έμαθαν τίποτα, δεν ξέχασαν τίποτα. Κι αυτό είναι που βιώνουμε με ένα πρόγραμμα παροχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν είναι απλώς έξω από τους κανόνες της οικονομίας, είναι έξω από τους κανόνες της φυσικής. Για να μπορέσει να λειτουργήσει χρειαζόμαστε άλλα συστήματα. Ο κόσμος, όμως, έχει εμπειρία, έχει βιώσει τι σημαίνει κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και τι σημαίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και αυτές τις δύο θα μπορέσει να συγκρίνει στην κάλπη στις 21 Μαΐου. Παρόλα αυτά είναι δεδομένο ότι η αντιπολίτευση θα επιμείνει σε όσα πιστεύει και είναι δεδομένο ότι ο κόσμος έχει γνώση και κρίση».

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην πτωτική πορεία του χρέους, στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και τα μέτρα της Κυβέρνησης, στην άνοδο του κατώτατου μισθού και τον στόχο για αύξηση του μέσου μισθού, τα προγράμματα στον τομέα της υγείας, την εξωτερική πολιτική, την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων. Αναλυτική μνεία έγινε στο έργο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη συμβολή των στελεχών του δημόσιου τομέα, στη δημιουργία του gov.gr και την επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό.

«Είμαστε ομάδα», τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διαβάζοντας όλα τα ονόματα του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «η απάντηση είναι στα χέρια μας, είναι το στοίχημα της γενιάς μας, το οφείλουμε σε όσους προηγήθηκαν, το χρωστάμε σε όσους ακολουθούν. Πάμε μαζί για την νίκη».

Σχετικά Άρθρα