Μητσοτάκης: Κάνω πολύ σοβαρή δουλειά αλλά απεχθάνομαι όσους παίρνουν τον εαυτό τους πολύ σοβαρά – Δεν έχω πρόβλημα να αυτοσαρκάζομαι στο tik tok

 Μητσοτάκης: Κάνω πολύ σοβαρή δουλειά αλλά απεχθάνομαι όσους παίρνουν τον εαυτό τους πολύ σοβαρά – Δεν έχω πρόβλημα να αυτοσαρκάζομαι στο tik tok

Αν δεν ήταν πολιτικός θα ήθελε να είναι μπασκετμπολίστας ή καθηγητής Πανεπιστημίου. Χαλαρώνει κάνοντας γυμναστική ή βλέποντας την ξένη σειρά Εμιλυ ιν Πάρις. Και θα ήθελε να είχε την δυνατότητα να ταξιδεύει στον χρόνο. Έξι ημέρες πριν τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια διαφορετική συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας του, κάνοντας χιούμορ και σχολιάζοντας την πολιτική πραγματικότητα. 

«Κάνω μια πολύ σοβαρή δουλειά, έχουμε μεγάλο βάρος ευθύνης, αλλά έχω μια απέχθεια στους ανθρώπους που παίρνουν τον εαυτό τους πολύ σοβαρό» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύπτοντας πως δεν έχει πρόβλημα να αυτοσαρκάζεται στο tik tok και το βρίσκει ως έναν πολύ ευρυματικό τρόπο άμεσης επικοινωνίας με τη νέα γενιά. 

Στην ερώτηση του Γρ. Αρναούτογλου γιατί να ψηφίσει κάποιος Κυρ. Μητσοτάκη, απάντησε:

“Γιατί ήμουν συνεπής και όσα είπα τα έκανα». Επανέλαβε πως στόχος του είναι η αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες και ξέκοψε κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ειδικότερα, για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε, καθώς έχουμε διαφορετική αντίληψη για το που πρέπει να πάει η Ελλάδα».

Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν μπορεί να συγχωρέσει τις προσωπικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την σύζυγο του Μαρέβα. Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε πως «δεν έχουμε γνωριστεί, έχω απορία πώς είναι σαν άνθρωπος». Κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες επαναλαμβάνοντας την φράση του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα πως «ο λαός ξέρει καλύτερα τι είναι καλύτερο για τον ίδιο» και σχολίασε με χιουμορ πως πως διασκεδάζει με ορισμένα βίντεο, από το Luben που έχουν το σύνθημα «αυτοί είστε» που χρησιμοποιεί συχνά ο Δ. Κουτσούμπας. 

Μιλώντας για την οικογένεια του και τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είπε πως «για να γίνει πρωθυπουργός πέρασε δια πυρός και σιδήρου» ωστόσο είχε την ικανότητα να κρατάει τα πολιτικά προβλήματα μακρυά απο το σπίτι και θεωρούσε πως για κάθε πρόβλημα υπάρχει μια λύση. Αναφέρθηκε στην δική του πρωθυπουργική θητεία λέγοντας πως παρότι ήταν καλά προετοιμασμένος «στην πράξη ήταν πολύ πιο δύσκολο το να είσαι πρωθυπουργός, το βάρος της ευθύνης είναι τεράστιο» και τόνισε πως «ειδικά για την πανδημία, δεν υπήρχε και κανένα εγχειρίδιο. Έπρεπε μέρα με τη μέρα να σχεδιάζουμε τις αντιδράσεις μας». 

  • Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των υποκλοπών λέγοντας ότι «το ζήτημα αυτό κλείνει με δύο τρόπους. Κλείνει δικαστικά με την έρευνα του τι ακριβώς έγινε και κλείνει και επιχειρησιακά για να εξασφαλίσουμε περισσότερα φίλτρα ώστε να είναι πιο δύσκολη η νόμιμη επισύνδεση». 

Αναφέρθηκε στο τραγικό δυστήχημα των Τεμπών λέγοντας πως είναι απολύτως κατανοητός ο θυμός και θλίψη μετά απο μια τέτοια τραγωδία, επισημαίνοντας όμως πως οι νέοι εκτός απο τα Τέμπη έχουν κι άλλους λόγους για να είναι θυμωμένοι όπως π.χ η δεκαετής κρίση και ο φόβος πως θα ζήσουν χειρότερα απο τους γονείς τους. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον στίχο του τραγουδιού του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα».

Σχετικά Άρθρα