Το τραγούδι του Ερντογάν στο μπαλκόνι μετά την καθαρή νίκη – Δίπλα του η Εμινέ

 Το τραγούδι του Ερντογάν στο μπαλκόνι μετά την καθαρή νίκη  – Δίπλα του η Εμινέ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Εμινέ απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος από ένα μπαλκόνι, στην Άγκυρα, όπου βρισκόταν για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών. Τραγούδησε μάλιστα τους στίχους ενός τουρκικού τραγουδιού. Ήταν νωρίς τα ξημερώματα με την ενσωμάτωση περίπου στο 95%, με τον «σουλτάνο» να προηγείται του αντιπάλου του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, περί 5 μονάδες.

Απευθυνόμενος στο πλήθος που τον αποθέωνε, ο Ερντογάν διαβεβαίωσε πως βρίσκεται «καθαρά μπροστά» μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών, αλλά μοιάζοντας να αποδέχεται πλέον πως η διεξαγωγή δεύτερου γύρου, το αποτέλεσμα του οποίου θα «σεβαστεί», είναι πράγματι απαραίτητη. «Στα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου θα συγκεντρώσουμε ποσοστό άνω του 50%», συμπλήρωσε.

«Μολονότι τα [επίσημα] αποτελέσματα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ακόμα, είμαστε καθαρά μπροστά», είπε ενώπιον της λαοθάλασσας. «Θα σεβαστούμε [το αποτέλεσμα] αυτής της ψηφοφορίας και της επόμενης», διαβεβαίωσε.

Ευχαρίστησε τους οπαδούς του και τους πολίτες για τη «συμμετοχή ρεκόρ» στις εκλογές, απορρίπτοντας τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί χειραγώγησης των αποτελεσμάτων.

«Νίκησε η χώρα μας, το έθνος μας», είπε, χαρακτηρίζοντας υποδειγματική την εκλογική διαδικασία, «παράδειγμα» για τον κόσμο, κατ’ αυτόν: «Η Τουρκία έδειξε πως είναι ανάμεσα στις ηγετικές δημοκρατίες του κόσμου».

«Ξεκινώντας από αύριο το πρωί θα εργαστούμε, θα τρέξουμε και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τις καρδιές του έθνους μας. Κανείς δεν θα μπορέσει να εμποδίσει την άνοδο του τουρκικού αιώνα. Εύχομαι η γιορτή της δημοκρατίας στις 14 Μαΐου να είναι και πάλι ευοίωνη», συνέχισε.

Ακόμη, ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η παράταξή του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στην τουρκική Βουλή μαζί με τον εταίρο του, το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα MHP.

Σχετικά Άρθρα