Ένταση στη Χειμάρρα – Σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων στις δημοτικές εκλογές – Δυναμική νίκης για Μπελέρη

 Ένταση στη Χειμάρρα – Σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων στις δημοτικές εκλογές – Δυναμική νίκης για Μπελέρη

Ο συνδυασμός του Φρέντι Μπελέρη, αν και βρίσκεται στη φυλακή με αμφιλεγόμενη κατηγορία, με καταμετρημένο το 79% έχει ισχνή διαφορά από τον εκλεκτό του Ράμα και βρισκεται στο 49%. Ο υποψήφιος της «Ομόνοιας» παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν αρκετά πίσω από τον «εκλεκτό» της κυβέρνησης Ράμα, έχει κάνει την αντεπίθεση στα αποτελέσματα των εκλογών και αναμένεται να προσπεράσει όσο προχωρά η ενσωμάτωση. Ήδη

Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας (15/5) υπήρξε ένταση στη Χειμάρρα και σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων.

  • Σύμφωνα με όσα ανέφεραν ομογενείς στην κάμερα του Mega, η καταμέτρηση των ψήφων έχει σταματήσει χωρίς κανέναν λόγο απλά και μόνο επειδή οι κάλπες που αναμένεται να ανοιχτούν τώρα προέρχονται από περιοχές όπου η επικράτηση Μπελέρη είναι συντριπτική παραδοσιακά.

Στο σημείο επικρατεί μεγάλη φόρτιση και οι αντιπρόσωποι του συνδυασμού του Φρέντι Μπελέρη έχουν παραμείνει εκεί όλοι τη νύχτα έτσι ώστε να αποφευχθούν παρατυπίες κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης.

  • Παράγοντες της ομογένειας εκτιμούν ότι τελικά ο Φρέντι Μπελέρης θα καταφέρει να κερδίσει έστω και με οριακή διαφορά της τάξης των 200 ή ακόμα και 100 ψήφων. Εκτιμούν ότι το ποσοστό συμμετοχής που είναι άνω του 30% θα λειτουργήσει τελικά υπέρ του.

Σε σύνολο 22.300 εγγεγραμμένων προσήλθαν να ψηφίσουν σχεδόν 8.000 άτομα.

Σε ότι αφορά την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη οι αλβανικές αρχές δεν έχουν ακόμη διαβιβάσει από την Αυλώνα στο δικαστήριο των Τιράνων τον φάκελο της δικογραφίας ώστε να αποφασίσει σε πρώτη φάση αν θα παραταθεί ή όχι η κράτηση του. Αυτό υπολογίζεται από νομικούς κύκλους της ομογένειας ότι μπορεί να γίνει την Παρασκευή. Σε δεύτερη φάση θα αποφασιστεί αν είναι ένοχος ή όχι επί των κατηγοριών που του προσάπτουν οι αλβανικές αρχές. Κάτι που κανείς δεν ξέρει πότε μπορεί να γίνει.

Σχετικά Άρθρα