Eurovision: Η Σουηδία μεγάλη νικήτρια του 67ου διαγωνισμού με την Loreen (vid)- Tα καλύτερα στιγμιότυπα

 Eurovision: Η Σουηδία μεγάλη νικήτρια του 67ου διαγωνισμού με την Loreen (vid)- Tα καλύτερα στιγμιότυπα

Η Σουηδία με την Loreen και το “Tattoo“, ένα από τα μεγάλα φαβορί, αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της φετινής Eurovision, μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες θεάματος στην εντυπωσιακή διοργάνωση του Λίβερπουλ, από την φαντασμαγορική Αρένα.

Η σειρά κατάταξης:

Σουηδία
Φινλανδία
Ισραήλ
Ιταλία
Νορβηγία
Ουκρανία
Βέλγιο
Εσθονία
Αυστραλία
Τσεχία
Λιθουανία
Κύπρος
Κροατία
Αρμενία
Αυστρία
Γαλλία
Ισπανία
Μολδαβία
Πολωνία
Ελβετία
Σλοβενία
Αλβανία
Πορτογαλία
Σερβία
Ηνωμένο Βασίλειο
Γερμανία

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα δεν διαγωνίστηκε στο μεγάλο τελικό, αφού ο Victor Vernicos και το «What They Say» δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση και έμειναν στην φάση του ημιτελικού.

Ωστόσο, απολαύσαμε την Κύπρο με τον Andrew Lambrou και το «Break A Broken Heart» που τερμάτισαν στην θέση 12.

https://twitter.com/Eurovision/status/1657523384777932801?s=20
https://youtu.be/y8QtKIMOM3k

Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με ένα βίντεο στο οποίο οι περσινοί νικητές Kalush Orchestra τραγούδησαν το “Stefania” στο σταθμό του μετρό στο Κίεβο, πολλά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, ένα σημείο που λειτουργεί και σαν καταφύγιο. Κατόπιν το συγκρότημα βρέθηκε ζωντανά στη σκηνή, όπου και ερμήνευσε το κομμάτι, δίνοντας ένα δυνατό αντιπολεμικό μήνυμα αλληλεγγύης.

Στα interval acts ακούσαμε τους: Mahmood (Ιταλία 2019&2022) να ερμηνεύει το “Imagine”, Netta (Ισραήλ 2018) να ερμηνεύει το “You Spin Me Round”, τον Dadi Freyr (Ισλανδία 2020&2021) να ερμηνεύει το “Whole Again”, την Cornelia Jakobs (Σουηδία 2022) να ερμηνεύει το “I Turn to You”, την Sonia (Ηνωμένο Βασίλειο 1993) στο τραγούδι της “Better the Devil You Know”, τον Duncan Laurence (Ολλανδία 2019) με το “You’ll Never Walk Alone”, ενώ εμφανίστηκε και η Ruslana σε μια μαγνητοσκοπημένη εμφάνιση από το Κίεβo.


Νικήτρια της Eurovision 2023 η Σουηδία με την Loreen AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

https://youtu.be/BE2Fj0W4jP4

Σχετικά Άρθρα