Eurovision 2023: Κατρακυλά στα προγνωστικά η Ελλάδα, δύσκολη η πρόκριση

 Eurovision 2023: Κατρακυλά στα προγνωστικά η Ελλάδα, δύσκολη η πρόκριση

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την ώρα του Β’ ημιτελικού της Eurovision όπου θα διαγωνιστεί και ο Βίκτωρ Βερνίκος για την πρόκριση στον τελικό.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον δεύτερο ημιτελικό της φετινής Eurovision όπου έχει και ελληνικό ενδιαφέρον λόγω της εμφάνισης τόσο της χώρας μας όσο και της Κύπρου.

Ο ημιτελικός θα ξεκινήσει στις 22.00, απόψε, σε απευθείας σύνδεση με το Liverpool Arena, η ΕΡΤ μεταδίδει τον Β’ Ημιτελικό του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, απευθείας από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, καθώς και από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 8η θέση με τον Βίκτωρα Βερνίκο να ερμηνεύει το «What They Say», μία φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα. Τη σκηνική παρουσία υπογράφει ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης. Όσον αφορά στο γούρι του εκπροσώπου μας, ο ίδιος μιλώντας στο Newsbomb.gr έχει αναφέρει: «Ένα κρεμαστό φτερό που έχω στο λαιμό μου. Δεν το αποχωρίζομαι ποτέ!».

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό είναι: Δανία, Αρμενία, Ρουμανία, Εσθονία, Βέλγιο, Κύπρος, Ισλανδία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Γεωργία, Σαν Μαρίνο, Αυστρία, Αλβανία, Λιθουανία, Αυστραλία.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision. Απόψε, όμως, ψηφίζουν Ισπανία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος θα ισχύσουν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, θα καθορίσουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο Ημιτελικούς στον τελικό, ενώ δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ψήφου σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).

Τι δείχνουν τα προγνωστικά

Σύμφωνα με τις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρείες της Ευρώπης, Αυστρία, Αυστραλία, Κύπρος, Αρμενία, Σλοβενία, Λιθουανία, Γεωργία, Βέλγιο, Πολωνία, Εσθονία, είναι οι δέκα χώρες που θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου και θα συναντήσουν τις δέκα χώρες του Α’ Ημιτελικού και τις Big 5 με την περσινή νικήτρια Ουκρανία.

111.jpg

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Ελλάδα φαίνεται ότι δεν θα τα καταφέρει αφού όχι μόνο δεν είναι στην δεκάδα των στοιχημάτων αλλά και σημειώνει πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Όμως, οι ανατροπές πάντα έχουν θέση στην Eurovision.

Όσον αφορά στην Κύπρο, ο Andrew Lambrou με το κομμάτι του «Break a Broken Heart» έχει ανέβει πολύ μετά τις πρόβες στο stage. Να σημειωθεί ότι, σε αυτόν τον ημιτελικό, δεν συμμετέχουν μεγάλα φαβορί αφού τα είδαμε στον Α’ Ημιτελικό.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα