Παπαδημούλης: Οι εκλογές της 21ης Μάη δεν είναι για χαλαρή ψήφο

 Παπαδημούλης: Οι εκλογές της 21ης Μάη δεν είναι για χαλαρή ψήφο

«Η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση και άλλον πρωθυπουργό για να μην κουκουλωθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών», διεμήνυσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian TV, όπου κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον πολιτικό εγκέφαλο του σκανδάλου.

«Η κυβέρνηση του έχει δοκιμαστεί και μας οδηγεί στη συγκάλυψη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνθείς και στον Νίκο Ανδρουλάκη επισήμανε ο μόνος τρόπος για να δουλέψει ανεξάρτητα η δικαιοσύνη και να πάνε στη φυλακή όσοι ευθύνονται είναι να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση.

«Αν καταφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ξεγελάσει τον κόσμο, να κερδίσει τις εκλογές και να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια γραμμή ίσων αποστάσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ΝΔ μας περιμένουν χειρότερες μέρες και για τη δημοκρατία μας και για την κοινωνία μας. Με ακρίβεια, ανισότητες, φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, μείωση εισοδημάτων, αλλά και μπόλικο πελατειακό κράτος και διαφθορά», τόνισε.

«Μοναδική εγγύηση για τη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών και για να πάνε φυλακή όσοι ευθύνονται για τις εγκληματικές πράξεις είναι να αλλάξουμε κυβέρνηση και πρωθυπουργό», επανέλαβε ο Δημ. Παπαδημούλης.

Σχετικά με την απόφαση της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου είπε ότι φωτογραφίζει τη σύμπραξη ΕΥΠ-Predator-Μαξίμου και λέει ότι είναι το ίδιο μαγαζί, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση. «Το ίδιο είπε και η επικεφαλής της επιτροπής, η Σόφι ιν Βέλτ. Το, δε, αυτογκόλ του Κ. Μητσοτάκη που για πρώτη φορά μίλησε για σκάνδαλο υποκλοπών στο debate και ομολόγησε ότι δεν αποτελεί εθνικό κίνδυνο ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι κάτι που πρέπει να το ψάξει και η ελληνική και η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Διότι δεν υπάρχει ακόμη κατηγορητήριο για κανέναν. Οι κκ Λαβράνος, Μπίζτιος και Δημητριάδης, ο ανιψιός του πρωθυπουργού, δεν έχουν κληθεί από τη δικαιοσύνη. Η ομολογία πολιτικής του κ. Μητσοτάκη ανοίγει το δρόμο σε αυτό που ζητάμε από την πρώτη στιγμή, τη διαλεύκανση και την απόδοση ευθυνών», τόνισε σημειώνοντας πως στο debate ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να έχει τα σκονάκια και τους επικοινωνιολόγους του.

«Ο διασυρμός της Ελλάδας με ευθύνη Μητσοτάκη θυμίζει Όρμπαν και ακροδεξιά. Αν ξαναπάρει δεύτερη ευκαιρία με όσα έκανε θα κάνει ακόμα χειρότερα. Γι` αυτό οι εκλογές της 21ης Μάη δεν είναι για χαλαρή ψήφο. Τώρα είναι η ώρα της πανδημοκρατικής συσπείρωσης, με στόχο τη νίκη και πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Και ζητώ από όλους, έστω και κριτικά, να δώσουν ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Δεν είναι η ώρα των αναβολών. Ο στόχος μας είναι απολύτως εφικτός παρά τις δημοσκοπήσεις», σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του Ε/Κ.

Τέλος, αναφέρθηκε σε μια καλή για την Ελλάδα είδηση, που όπως είπε δεν προβλήθηκε καθόλου από τα κανάλια: «Δημοσιεύθηκε η πανευρωπαϊκή αξιολόγηση για το σύνολο του έργου 705 ευρωβουλευτών και με κατατάσσει στους 20 επιδραστικότερους ευρωβουλευτές, αλλά δυστυχώς επειδή ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τα κανάλια που παίζουν μόνο ΝΔ, την έθαψαν εντυπωσιακά».

Σχετικά Άρθρα