Νεκρό βρέφος στην Άρτα: Γιατί είναι πιθανό να αλλάξει η δίωξη σε βάρος του πατέρα

 Νεκρό βρέφος στην Άρτα: Γιατί είναι πιθανό να αλλάξει η δίωξη σε βάρος του πατέρα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα ο τραγικός πατέρας από την Άρτα, που ξέχασε το 5,5 μηνών Άρτας του στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Από την πρώτη στιγμή, ο 37χρονος έχει καταρρεύσει ψυχολογικά, πληροφορίες ανέφεραν ότι χρειάστηκε κάποια στιγμή να μεταφερθεί στην ψυχιατρική κλινική καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί τι είχε συμβεί. Το ίδιο συντετριμμένη και η 27χρονη μητέρα του μωρού, που μετά τις πρώτες τραγικές ώρες και το σοκ, στέκεται στο πλευρό του συζύγου της για τον οποίο, σύμφωνα με όσα περιέγραψε φίλη του ζευγαριού είπε χαρακτηριστικά «είναι ψυχούλα, τον αγαπώ».

Το «σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού» είναι αυτό που απαντά στο «γιατί;» και «πώς γίνεται;» που έρχεται στα χείλη όλων όταν ακούμε ότι κάποιος γονιός ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο 37χρονος πατέρας υποφέρει περισσότερο από ότι ο νόμος μπορεί να τον τιμωρήσει και αυτός είναι ο λόγος που, σύμφωνα με τον δικηγόρο, Γιάννη Μαρακάκη, είναι πολύ πιθανό η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του να μεταβληθεί.

«Εξεπλάγην όταν του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση γιατί αυτή προϋποθέτει δόλο. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως το έκανε επίτηδες γιατί το κατηγορητήριο αυτό εννοεί. Το ότι σήμερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εμένα με εκπλήσσει αλλά θωρώ πως αφήνει μία θυρίδα βεβαιότητας πως όταν γίνει η ανάκριση και πάει στο συμβούλιο για την παραπομπή του στο ακροατήριο, τότε θα μεταβληθεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στη περίπτωση που κάποιος κατηγορείται για κάτι που έχει τελέσει και υπάρχει μεγάλη ψυχική οδύνη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος γιατί έχει καταδικάσει μόνος του τον εαυτό του» αναφέρει ο γνωστός δικηγόρος, στην εκπομπή Live News.

Ο Γιάννης Μαρακάκης ανέφερε πως τα πλημμελήματα τιμωρούνται με λίγα έτη με αναστολή. Όπως είπε, όλη η Ελλάδα συμμερίζεται το δράμα της οικογένειας και δήλωσε πως αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στο εξωτερικό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Σχετικά Άρθρα