Απάντηση Τσίπρα στο “καρφί” Μητσοτάκη: “Εάν σέβεσαι το σύνταγμα μένεις, εάν το παραβιάζεις φεύγεις”

 Απάντηση Τσίπρα στο “καρφί” Μητσοτάκη: “Εάν σέβεσαι το σύνταγμα μένεις, εάν το παραβιάζεις φεύγεις”

Στο «καρφί» του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε με ανάλογο τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στην Καβάλα, στην οποία το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε κεντρική θέση. «Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 21 Μαΐου ‘θα παραιτήσει’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα φέρει ξανά τη δημοκρατία στην εξουσία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και, αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένας κανόνας σε όλες τις δυτικές δημοκρατίες: Εάν σέβεσαι το σύνταγμα και τους νόμους μένεις, εάν παραβιάζεις το σύνταγμα και τους νομούς φεύγεις».

«Όταν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη, εάν δεν έχεις αξιοπρέπεια μένεις, εάν έχεις αξιοπρέπεια φεύγεις. Από μόνος σου φεύγεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στο «Κερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις. Μπαίνει ο επόμενος» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είχε χρησιμοποιήσει κανόνα του μπάσκετ, μιλώντας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα, για να «καρφώσει» τον πολιτικό του αντίπαλο.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης αφήνει «μία χώρα όπου η δημοκρατία δεινοπαθεί. Με τη χειραγώγηση της ενημέρωσης. Τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Τις παράνομες παρακολουθήσεις. Προσπάθησε να φτιάξει ένα καθεστώς. Μια αυταρχική δημοκρατία», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα