Εκλογές στην Τουρκία: Αποσύρθηκε ο Ιντζέ – Ραγδαίες εξελίξεις

 Εκλογές στην Τουρκία: Αποσύρθηκε ο Ιντζέ – Ραγδαίες εξελίξεις

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς ο ένας εκ των τεσσάρων υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ρυθμιστής των τουρκικών εκλογών, Μουχαρέμ Ιντζέ, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την κούρσα για την κάλπη της 14ης Μαΐου.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα), που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφάλιζε 2% έως 4% των ψήφων.

Σημειώνεται ότι τόσο χθες, όσο και σήμερα, Πέμπτη (11/5), ο Μουχαρέμ Ιντζέ ακύρωσε τις προεκλογικές του εμφανίσεις, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες ο Ιντζέ δέχθηκε πιέσεις για να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του, ενώ παράλληλα δέχθηκε απειλές μέσω Twitter ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο που τον εμπλέκει σε σεξουαλική υπόθεση.

Από την πλευρά του, ο Ιντζέ κάνει λόγο για συνωμοσία που πηγάζει από τους γκιουλενιστές (FETO).

Υπενθυμίζεται ότι ο ανθυποψήφιός του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον κάλεσε χτες να στηρίξει τη Συμμαχία του Εθνους. «Αν θέλει ας έρθει στο τραπέζι μας, να φέρουμε μαζί την αλλαγή. Να καθαρίσουμε μαζί αυτή τη βρωμιά από την πολιτική» δήλωσε.

Σχετικά Άρθρα