Τσίπρας: Επίσκεψη στο Μαρινάκειον Μέλαθρον και το Γηροκομείο Πειραιά – Συνάντηση με Σεραφείμ

 Τσίπρας: Επίσκεψη στο Μαρινάκειον Μέλαθρον και το Γηροκομείο Πειραιά – Συνάντηση με Σεραφείμ

Στην εκλογική περιφέρεια του Πειραιά περιόδευσε ο Αλέξης Τσίπρας, μια από τις τρεις που επέλεξε να θέσει υποψηφιότητα.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκε στο πρώτο λιμάνι της χώρας ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για τις 500 μερίδες φαγητού που προσφέρει η Μητρόπολη σε άπορους και 300 άστεγους του λιμανιού.

Στη συνέχεια περπάτησαν μαζί με την έδρα της Μητρόπολης Πειραιά που στεγάζεται στο Μαρινάκειο Μέλαθρον, έργο που αποπερατώθηκε με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τιμή του πατέρα του Μιλτιάδη Μαρινάκη.

Το κλίμα μεταξύ των δυο ήταν θερμό, με τον σεβασμιότατο Σεραφείμ να επιλέγει να μεταβεί στο Γηροκομείο του Πειραιά με το αυτοκίνητο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προσφέρθηκε να του παραχωρήσει τη θέση του συνοδηγού, αλλά διακριτικά ο Μητροπολίτης επέλεξε να καθίσει στο πίσω κάθισμα.

Στο γηροκομείο τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης απευθύνοντας κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ εξαιρώντας το κόμμα Βαρουφάκη.

Πριν ακόμη ανοίξει η επόμενη Βουλή η προοδευτική κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί με μια ΠΝΠ θα παγώσει τους πλειστηριασμούς, θα μειώσει το ΦΠΑ στα τρόφιμα και θα καταργήσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα ήταν το αμαξοστάσιο της ΣΤΑΣΥ στον Πειραιά, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους.

Σχετικά Άρθρα