Μητσοτάκης: Συζητώ επέκταση του Market Pass για το β’ εξάμηνο του 2023

 Μητσοτάκης: Συζητώ επέκταση του Market Pass για το β’ εξάμηνο του 2023

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη διάρκεια του debate πως συζητά την επέκταση του Market Pass το οποίο χαρακτήρισε δοκιμασμένο και αποτελεσματικό μέτρο στήριξης. Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «οι τιμές και των τροφίμων θα βαίνουν μειούμενες γιατί και ο πληθωρισμός στα τρόφιμα θα μειώνεται. Το market pass είναι δοκιμασμένο εργαλείο, θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω επέκτασή του και για το β’ εξάμηνο του έτους. Όπου δοκιμάστηκαν μειώσεις του ΦΠΑ δεν είχαμε ουσιαστικό όφελος για τον καταναλωτή».

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Το πρόβλημα του πληθωρισμού είναι παγκόσμιο. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά νοικοκυριά που πιέζονται. Κυρίως από τις αυξημένες τιμές των τροφίμων. Σωστά επισημάνατε ότι ο πληθωρισμός μειώνεται και στη χώρα μας. Όμως στα τρόφιμα οι τιμές παραμένουν υψηλές.

Τρεις τρόποι παρέμβασης που υιοθετήσαμε τα χρόνια αυτά και που θα συνεχίσουμε. Πρώτον μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερος ανταγωνισμός. Δεύτερον έκτακτη στήριξη των νοικοκυριών που δοκιμάζονται. Τρίτον, μόνιμες αυξήσεις στους μισθούς και το διαθέσιμο εισόδημα».

Σχετικά Άρθρα