Δημοσκόπηση RASS στην Περιφέρεια Αττικής: Σημαντικό προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Το ΚΚΕ πάνω από το ΠΑΣΟΚ

 Δημοσκόπηση RASS στην Περιφέρεια Αττικής: Σημαντικό προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Το ΚΚΕ πάνω από το ΠΑΣΟΚ

Η πρώτη δημοσκόπηση – της εταιρείας RASS – εν όψει των περιφερειακών εκλογών του φθινοπώρου, «φωτίζει» τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος και εν όψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, με τη ΝΔ να διατηρεί προβάδισμα 7,4 μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι ενδιαφέρον ότι στην τρίτη θέση εμφανίζεται το ΚΚΕ με 9,5% και στην τέταρτη το ΠΑΣΟΚ με 8,8% . Ακολουθούν το ΜεΡΑ25 με 3,3% και η Ελληνική Λύση με 3,1%, ενώ οι αναποφάσιστοι καταγράφηκαν στο 9,1%. 

dim1

Πάνω από 60 μονάδες είναι το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης, τη στιγμή που δύο στους τρεις ψηφοφόρους δήλωσαν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι είτε μέτρια – δηλαδή τα βγάζουν πέρα με δυσκολία – είτε κακή, δηλαδή δεν τα βγάζουν πέρα ούτε για τα αναγκαία.

dim2
dim4

Πάνω από ένας στους πέντε ψηφοφόρους – το 22,5% – της Περιφέρειας Αττικής δηλώνει κεντρώος, ενώ το 18,3% δηλώνουν «αριστεροί» , το 16,1% «κεντροδεξιοί», το 14,3% κεντροαριστεροί, το 13,7 «δεξιοί» , το 1,5% «ακροδεξιοί» και το 1,2% «ακροαριστεροί». Υπάρχει και ένα 12,4% που αρνείται να αυτοτοποθετηθεί στην κλίμακα «Αριστερά – Δεξιά». 

dim3

Σχετικά Άρθρα