Ζάππειο: Προσκλητήριο Μητσοτάκη σε Καραμανλή – Σαμαρά για μήνυμα ενότητας και νικηφόρας πορείας

 Ζάππειο: Προσκλητήριο Μητσοτάκη σε Καραμανλή – Σαμαρά για μήνυμα ενότητας και νικηφόρας πορείας

Στα παρασκήνια της πολιτικής, λέγεται πως η προοπτική της εξουσίας αποτελεί την ισχυρότερη συγκολλητική ουσία. Και στο γαλάζιο στρατόπεδο αυτή τη στιγμή πνέει ισχυρός «αέρας νίκης» για τις επικείμενες εκλογές, οπότε η κυβερνητική προοπτική δίνει «τόπο στην οργή».

Έτσι, οι τρεις αρχηγοί της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, φαίνεται πως άφησαν πίσω όσα τους χωρίζουν και εν όψει των εκλογών, κράτησαν μόνο όσα τους ενώνουν. 

Με μια άκρως συμβολική κίνηση, σήμερα το απόγευμα, απο το Ζάππειο και οι τρεις «ισχυροί» της ΝΔ, θα στείλουν ηχηρό μήνυμα ενότητας και νικηφόρας πορείας της παράταξης στο δρόμο προς τις κάλπες και στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης για την συμπλήρωση 43 χρόνων απο την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ

  • Την εκδήλωση αναμένεται να ανοίξει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κάνοντας ειδική αναφορά στο όραμα του Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού θα αναφέρεται στο dna της παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει εκτενή αναφορά στην ευρωπαική προοπτική που οραματίστηκε ο Κων. Καραμανλής και στις προσπάθειες που κατέβαλε για να βάλει την Ελλάδα σε ευρωπαική τροχιά.

Ο ίδιος αναμένεται να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις περί «ψυχροπολεμικού» κλίματος που είχε δημιουργηθεί στις μεταξύ τους σχέσεις εξαιτίας της υπόθεσης των υποκλοπών. Παράλληλα, θα στείλει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα της αποδοχής της οικονομικής πολιτικής του του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

  • Μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, τον λόγο θα λάβει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Τον Μάιο του 1979, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε με περιφάνεια την Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκονταν εκεί ως νεοεκλεγέντας βουλευτής της ΝΔ και νεαρότερος βουλευτής της παράταξης. Ήταν μόλις 28 ετών τότε. Και ίσως να είχε παρατηρήσει ένα δάκρυ συγκίνησης που έτρεξε στο πρόσωπο του Εθνάρχη μόλις υπέγραψε την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ. 

Σήμερα, 43 χρόνια μετά, ο Αντ. Σαμαράς θα βρεθεί πάλι στο Ζάππειο και κατά την ομιλία του αναμένεται να υπερτονίσει τις προσπάθειες του και την αγωνία του για να κρατήσει την χώρα όρθια όταν η πρώτη φορά Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμη να παίξει στα ζάρια την ευρωπαική παραμονή της χώρας μας. Αναμφισβήτητα θα αναφερθεί στο κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» στο δημοψήφισμα και στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο που ακολούθησε απο το ΣΥΡΙΖΑ. 

Την εκδήλωση αναμένεται να κλείσει ο πρωθυπουργός, στέλνοντας ηχηρό  μήνυμα ενότητας, συνέχειας και συνέπειας της παράταξης και της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού κάνει τον απολογισμό της δική του τετραετίας αναμένεται μεταξύ άλλων να αναφερθεί και στην πρόταση Τσακαλώτου για παράλληλο τοπικό  νόμισμα υποστηρίζοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν «πιστεύουν στο ευρώ» και  επιδιώκουν να επαναφέρουν τις εφιαλτικές μνήμες του 2015 παίζοντας ξανά στα ζάρια την τύχη της χώρας. Ταυτόχρονα θα στείλει μήνυμα στους πολίτες προς τις κάλπες λέγοντας αν θέλουν να ξαναζήσουν τυχοδιωκτισμούς και περιπέτειες ή αν θέλουν την σταθερότητα, την ανάπτυξη, και την προκοπή. 

Σχετικά Άρθρα