Τέξας: Νεοναζί ο δράστης του μακελειού – Υμνούσε τον Χίτλερ σε αναρτήσεις

 Τέξας: Νεοναζί ο δράστης του μακελειού – Υμνούσε τον Χίτλερ σε αναρτήσεις

Σχέσεις με τη νεοναζιστική ιδεολογία και υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής ήταν ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε εμπορικό κέντρο του Τέξας που είχε ως αποτέλεσμα οκτώ νεκρούς. 

Συγκεκριμένα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο άνδρας υμνούσε τον Χίτλερ και έγραφε αναρτήσεις στις οποίες καταφερόταν εναντίον των γυναικών και των φυλετικών μειονοτήτων. Η αστυνομία ερευνά τους λογαριασμούς του δράστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει βρει αναρτήσεις του στις οποίες καταφέρεται εναντίον των μειονοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα του μακελειού ο δράστης φορούσε και ένα σήμα με τα γράμματα “RWDS” (Right Wing Death Squad- Ακροδεξιό Τάγμα Θανάτου).

Η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι ο δράστης πιστεύεται ότι είχε κάνει αρκετές αναρτήσεις πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες υμνούσε τον Χίτλερ, ενώ είχε εκφράσει νεοναζιστικές απόψεις.

Ο δράστης, που χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, έχει ταυτοποιηθεί ως ο 33χρονος Μαουρίσιο Γκρασία. Έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο. Οι αρχές προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί στο πιθανό κίνητρο της επίθεσης. 

Τουλάχιστον 202 μαζικοί πυροβολισμοί φέτος

Το μακελειό αυτό είναι ένα από τα πιο πρόσφατα που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ φέτος, με τη μη κυβερνητική οργάνωση Gun Violence Archive να κάνει λόγο για τουλάχιστον 202 περιστατικά μαζικών πυροβολισμών στα οποία έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί τέσσερις ή περισσότεροι άνθρωποι.

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τέξας ενέκρινε χθες, Δευτέρα, νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση της κατώτατης νόμιμης ηλικίας για την αγορά κάποιων ημιαυτόματων τουφεκιών στα 21 έτη από τα 18.

Το μέτρο πρότεινε η Δημοκρατική βουλευτής Τρέισι Κινγκ, αλλά δεν αναμένεται να εγκριθεί από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου του Τέξας, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, ούτε και από τον κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα