Έντονο παρασκήνιο: Τι κρύβεται πίσω από τη δήλωση Αθανασίου ότι ο Κανελλόπουλος (ΕΑΝ) είναι “δημοκρατικός άνθρωπος” – Σφοδρές αντιδράσεις

 Έντονο παρασκήνιο: Τι κρύβεται πίσω από τη δήλωση Αθανασίου ότι ο Κανελλόπουλος (ΕΑΝ) είναι “δημοκρατικός άνθρωπος” – Σφοδρές αντιδράσεις

Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ και πρωην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος χαρακτήρισε “δημοκρατικό άνθρωπο” τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο (αρχηγό του ΕΑΝ), τον άνθρωπο που συνομιλούσε με τον εγκληματία νεοναζί Κασιδιάρη για τις εκλογές.

Όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ σε εκπομπή τοu Mega την Τετάρτη το βράδυ ξένισαν και ερμηνεύτηκαν ως μία προσπάθεια να ανοίξει το κυβερνών κόμμα ένα δίαυλο επικοινωνίας με το κόμμα του πρώην δικαστικού που ίσως χρειαστεί μετεκλογικά.

Ολα αυτά ενώ ο κ. Κανελλόπουλος πριν δημιουργήσει το δικό του κόμμα είχε πει δημοσίως ότι επρόκειτο να αναλάβει την προεδρία του κόμματος Κασιδιάρη.

Ο ίδιος μετά τις αντιδράσεις απάντησε λέγοντας:

  • «Σε χθεσινή τηλεοπτική μου συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Mega, όταν ρωτήθηκα για τον κύριο Κανελλόπουλο και το κόμμα του, απάντησα με σαφήνεια ότι για όσο χρονικό διάστημα συνεργαστήκαμε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εγώ ως Πρόεδρος και εκείνος ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης, διακατείχετο από δημοκρατικές αρχές. Επίσης, δήλωσα περαιτέρω ότι δεν μπορώ να γνωρίζω τις μετέπειτα αντιλήψεις του. Συνεπώς, να είναι πολύ προσεκτικοί οι εμπνευστές της ”μονταζιέρας” της αντιπολίτευσης».

Αντιδρώντας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου τόνισε χαρακτηριστικά:

“Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου αποκάλεσε χθες τον κ. Κανελλόπουλο “βαθύτατα δημοκρατικό άνθρωπο”», σημειώνει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.Τον παραλίγο πρόεδρο του κόμματος Κασιδιάρη! Τι ακριβώς συμβαίνει; Βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης σε υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Κανελλόπουλο όπως αναφέρει δημοσίευμα; Με τον κ. Τζήμερο μήπως; Συναντήθηκε μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου;”

Έντονη ήταν και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ όπως διατυπώθηκε στην τοποθέτηση του Ανδρέα Σπυρόπουλου ο οποίος βρέθηκε στο ίδιο τηλεοπτικά πάνελ με τον κ. Αθανασίου. “Κύριε Αθανασίου είναι απαράδεκτο να το λέτε αυτό. Τον άνθρωπο, ο οποίος λειτουργεί ως αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη και των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να τον χαρακτηρίζουμε βαθύτατα δημοκράτη. Λειτουργεί όλες αυτές τις ημέρες και αυτό το διάστημα ως αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη. Τη μια τον κάνει αρχηγό του κόμματός του. Μόλις καταλαβαίνουν ότι θα καταπέσουν στον Άρειο Πάγο, φεύγει και κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές με ένα άλλο κόμμα. Με αυτή τη ρητορεία δείχνουμε ανοχή”.

Το παρασκήνιο

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ το ieidiseis.gr οι γνώστες του παρασκηνίου της λεγόμενης «δεξιάς πολυκατοικίας» επιβεβαιώνουν ότι μετά τον αποκλεισμό του κόμματος «Έλληνες» του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη, το κόμμα του Αν. Κανελλόπουλου, θα μπορούσε δυνητικά να δώσει τη διέξοδο, αν η ΝΔ χρειαστεί κυβερνητικό εταίρο για να συγκροτήσει κυβέρνηση.

Ορισμένοι από τους υποψήφιους βουλευτές του – οι πιο προβεβλημένοι – προέρχονται από το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη, το ΛΑΟΣ και είναι προφανές ότι είναι σε συνεννόηση με τον παλαιό αρχηγό τους, ο οποίος, ούτως ή άλλως έχει αναλάβει να «βάλει πλάτη» στις διεργασίες που συντελούνται στα δεξιά της κυβερνητικής παράταξης. Πρόκειται για τους Κ. Αϊβαλιώτη, πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ που σε αυτές τις εκλογές θα είναι υποψήφιος βουλευτής Β2 – Δυτικού Τομέα και ο Αστέριος Ροντούλης, επίσης πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ που θα είναι υποψήφιος στη Λάρισα.

Σε περίπτωση που το κόμμα «ΕΑΝ» εξασφαλίσει την είσοδό του στη βουλή, προεξοφλείται ότι δεν θα είχαν καμία αντίρρηση να συνεργαστούν με τη ΝΔ. Το ίδιο και η μέχρι πρότινος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, Αναστασία Αικατερίνη Αλεξοπούλου, που εξωθήθηκε εκτός κόμματος λόγω εμπλοκής του ονόματός της σε σενάρια αποστασίας και σε αυτές τις εκλογές , θα είναι υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών, ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης, που στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και νωρίτερα του ΔΗ.ΚΚ.Ι αλλά και ο προερχόμενος από το κόμμα του Γ. Τράγκα Πάρις Κιουρτζίδης.

Το σχέδιο για την πολυεπίπεδη στήριξη του κόμματος «ΕΑΝ» δεν έχει διαφύγει από την προσοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στελέχη των οποίων χαρακτήρισαν τον Αν. Κανελλόπουλο «αχυράνθρωπο» του Κασσιδιάρη, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι παρ ολίγο και θα είχε γίνει πρόεδρος του νεοναζιστικού μορφώματος «Έλληνες».

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, σε ανακοίνωσή του κάλεσε ευθέως τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν βρίσκεται σε υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Κανελλόπουλο, κι αν συναντήθηκε με τον κ. Τζήμερο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του κόμματος Κρανιδιώτη – Τζήμερου διαψεύδεται ότι υπήρξε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Σχετικά Άρθρα