Αθανασίου: Η “φιλική” δήλωση για Κανελλόπουλο και οι αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

 Αθανασίου: Η “φιλική” δήλωση για Κανελλόπουλο και οι αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Ο χαρακτηρισμός “βαθύτατα δημοκρατικός άνθρωπος” που διατύπωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου για τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο προκάλεσε νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η αλήθεια είναι ότι όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ σε εκπομπή του Mega την Τετάρτη το βράδυ ξένισαν και ερμηνεύτηκαν ως μία προσπάθεια να ανοίξει το κυβερνών κόμμα ένα δίαυλο επικοινωνίας με το κόμμα του πρώην δικαστικού που ίσως χρειαστεί μετεκλογικά. 

Όλα αυτά ενώ ο κ. Κανελλόπουλος πριν δημιουργήσει το δικό του κόμμα είχε πει δημοσίως ότι επρόκειτο να αναλάβει την προεδρία του κόμματος Κασιδιάρη.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδρώντας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου τόνισε χαρακτηριστικά: “Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου αποκάλεσε χθες τον κ. Κανελλόπουλο “βαθύτατα δημοκρατικό άνθρωπο“», σημειώνει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Τον παραλίγο πρόεδρο του κόμματος Κασιδιάρη! Τι ακριβώς συμβαίνει; Βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης σε υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Κανελλόπουλο όπως αναφέρει δημοσίευμα; Με τον κ. Τζήμερο μήπως; Συναντήθηκε μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου;

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Εξίσου έντονη ήταν και η αντίδραση του ΠΑΣΌΚ όπως διατυπώθηκε στην τοποθέτηση του Ανδρέα Σπυρόπουλου ο οποίος βρέθηκε στο ίδιο τηλεοπτικά πάνελ με τον κ. Αθανασίου. “Κύριε Αθανασίου είναι απαράδεκτο να το λέτε αυτό. Τον άνθρωπο, ο οποίος λειτουργεί ως αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη και των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να τον χαρακτηρίζουμε βαθύτατα δημοκράτη. Λειτουργεί όλες αυτές τις ημέρες και αυτό το διάστημα ως αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη. Τη μια τον κάνει αρχηγό του κόμματός του. Μόλις καταλαβαίνουν ότι θα καταπέσουν στον Άρειο Πάγο, φεύγει και κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές με ένα άλλο κόμμα. Με αυτή τη ρητορεία δείχνουμε ανοχή”.