Δίκη Άλκη Καμπανού: Ξέσπασε στη δίκη και χειροκροτήθηκε η μητέρα του

 Δίκη Άλκη Καμπανού: Ξέσπασε στη δίκη και χειροκροτήθηκε η μητέρα του

“Ο Άλκης Καμπανός άφησε τις σπουδές του στη μέση”, είπε μεταξύ άλλων η μητέρα του θύματος, στη δίκη για τη δολοφονία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Άλκης Καμπανός δολοφονήθηκε στη Χαριλάου και οι γονείς του ζητούν δικαίωση. Να δουν τους δράστες να οδηγούνται στη φυλακή. Τα όσα ακούνε στη δίκη, τους κάνουν πολλές φορές να ξεσπάσουν. Όπως τα λόγια που είπε το πρωί κατηγορούμενος, ότι συνεχίζει τις σπουδές του μέσα στη φυλακή και ότι εκείνο το βράδυ πίστευε ότι θα πάει να πιει μπύρες με τους φίλους του.

Η μητέρα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού ξέσπασε κατά την διάρκεια της απολογίας του έκτου κατηγορουμένου, όταν εκείνος απαντούσε σε ερωτήσεις για τις σπουδές του, που συνεχίζει μέσα από την φυλακή. Αφού ολοκληρώθηκε η απολογία του, η συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε την έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης εάν ενδιαφέρεται να μάθει για τις σπουδές του 24χρονου και η πρόεδρος έκανε κάποιες ερωτήσεις περί αυτού.

Ο κατηγορούμενος είπε συνεχίζει τις σπουδές του και θέλει να τις τελειώσει ακόμη και αν βρίσκεται στη φυλακή. Τότε, η μητέρα του Άλκη είπε «το δικό μου παιδί δεν θα πάρει όμως πτυχίο, άφησε τις σπουδές στη μέση», με το ακροατήριο να την χειροκροτά.

Νωρίτερα ο 6ος κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη στην οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, λέγοντας αρχικά πως «δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο αυτών των ανθρώπων».

Ο 24χρονος κατηγορούμενος με καταγωγή από τις Σέρρες, βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών, και τη μοιραία νύχτα επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο από τα τρία που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι.

«Λίγη ώρα μετά τις 23:00 φτάσαμε στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο κέντρο με τον πέμπτο κατηγορούμενο, αφού τον πήρε τηλέφωνο ο τέταρτος κατηγορούμενος και του είπε να περάσουμε. Εγώ πίστευα πως θα πάμε εκεί να πιούμε καμία μπύρα.

Όταν φτάσαμε, ήταν ήδη εκεί όλοι οι συγκατηγορούμενοι και υπήρχαν συζητήσεις για ένα οπαδικό επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο, κάποιοι Αρειανοί είχαν κυνηγήσει οπαδούς του ΠΑΟΚ και συζητιόταν αν θα πάμε εμείς στη Χαριλάου, να βρούμε καμία παρέα Αρειανών, να τους κυνηγήσουμε, τουλάχιστον εγώ αυτό είχα καταλάβει. Δεν το σκέφτηκα καλά εκείνη την στιγμή».

«Είχα ακούσει ότι στο Ωραιόκαστρο είχαν και οι Αρειανοί διάφορα αντικείμενα. Δεν ήξερα τι θα συμβεί, οπότε τον πήρα και το έβαλα στο πορτ μπαγκάζ. Τον είχα μαζί μου για να προστατευτώ».

Στη συνέχεια όπως είπε, οι κατηγορούμενοι έφτασαν στη διασταύρωση των οδών Πλαστήρα με Γαζή όπου και αντιλήφθηκαν την παρέα του Άλκη στα σκαλιά της πολυκατοικίας, με το Citroen να σταματάει πρώτο και έπειτα και το δεύτερο όχημα όπου επέβαινε ο εκτός κατηγορούμενος που απολογείται σήμερα.

«Ο δεύτερος κατηγορούμενος μας έκανε νόημα με το χέρι να παραμείνουμε στο αυτοκίνητο μας. Έτσι, κατέβηκαν τρία άτομα από το πρώτο όχημα, και τότε μας προσπέρασε το Polo και έστριψε. Πλησίασαν τα παιδιά οι πρώτοι τρεις, και ταυτόχρονα ήρθαν και τρία άτομα από το Polo, οπότε συνολικά στα σκαλιά εκείνη την στιγμή ήταν έξι άτομα από τους δικούς μας. Τότε άρχισε και η φασαρία, γινόταν χαμός, στην αρχή δεν είχα καταλάβει τίποτα».

Ο πέμπτος και ο έβδομος κατηγορούμενος είπαν ότι έγινε χοντράδα, είδαν πολλά αίματα και είπαν ότι κάποιος χτύπησε πολύ. Γενικά ήμασταν ταραγμένοι μετά τα όσα προηγήθηκαν. «Την επόμενη μέρα όταν έμαθα τι συνέβη από το ίντερνετ, δεν το πίστευα. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Μακάρι να μην έπαιρνα αυτή την απόφαση».

Πηγή: Thesstoday

Σχετικά Άρθρα