Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν από ουκρανικά drones καταγγέλλει η Ρωσία – “Τρομοκρατική επίθεση” στο Κρεμλίνο

 Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν από ουκρανικά drones καταγγέλλει η Ρωσία – “Τρομοκρατική επίθεση” στο Κρεμλίνο

Για απόπειρα επίθεσης στο Κρεμλίνο της Μόσχας με στόχο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με δύο ουκρανικά drones το βράδυ της Τρίτης, κάνει λόγο η κυβέρνηση της Ρωσίας, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η εν λόγω πηγή υποστηρίζει ότι τα drones εξουδετερώθηκαν ενώ ο Πούτιν δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Παράλληλα, δεν σημειώθηκαν ζημιές στο Κρεμλίνο από τα συντρίμμια που προκλήθηκαν από το περιστατικό.

Ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε πως «το θεωρούμε τρομοκρατική οργανωμένη τρομοκρατική ενέργεια και διατηρούμε το δικαίωμα μας να απαντήσουμε στην επίθεση».

«Με όποιο τρόπο και όποτε το κρίνουμε ταιριαστό» πρόσθεσε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα του Πούτιν συνεχίζεται κανονικά.

Παράλληλα, κυκλοφορούν και βίντεο στα social media που δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν αντι-αεροπορικά πυρά.

Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται η αυθεντικότητά τους. 

Σύμφωνα με αναφορές στα social media, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δύο ουκρανικά drones που είχαν στόχο την προεδρική κατοικία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά δεν πέτυχαν τον στόχο τους, παρά μόνο προκάλεσαν υλικές ζημιές.

«Η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προχωρήσει σε αντίποινα όταν και όπου κρίνει σκόπιμο», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου και μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σχετικά Άρθρα