Μητσοτάκης σε Τουρκία: Στην επιθετικότητα απαντάμε με ετοιμότητα – Βασική μας διαφορά η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο

 Μητσοτάκης σε Τουρκία: Στην επιθετικότητα απαντάμε με ετοιμότητα – Βασική μας διαφορά η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο

Στην Ξάνθη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου πραγματοποίησε ομιλία στο Δημοτικό Αμφιθέατρο – Στέγη Πολιτισμού.  Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο, αλλά και τι σχεδιάζεται για την επόμενη τετραετία από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την Τουρκία στέλνοντας μήνυμα στη γείτονα χώρα  με αφορμή τον χάρτη που παρουσιάστηκε στην προεκλογική καμπάνια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρουσίαζε ελληνικά νησιά με κόκκινο χρώμα.  

«Παρελθόν είναι όσοι δεν έβλεπαν σύνορα στη θάλασσα ή τα κρατούσαν ανοιχτά», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύοντας ότι «ο φράχτης στον Έβρο συνεχίζει να απλώνεται παρά τη λυσσασμένη αντίδραση όσων τον πολεμούν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «ότι για να φτάσουμε ως εδώ περάσαμε από αλλεπάλληλες δυσκολίες με τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο και στο Αιγαίο και την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή και οικονομική κρίση. Αντιστεκόμαστε στις καθημερινές απειλές των γειτόνων μας και τα σύνορά μας έμειναν απόρθητα.

Στην επιθετικότητα απαντάμε με ετοιμότητα

Χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν κάτω από την ομπρέλα του Έλληνα πολίτη είπε και δεν πρέπει να δηλητηριάζονται κάποιοι με μύθους γύρω από την θρησκευτική μειονότητα της Θράκης. Δεν υπάρχει πολίτης που να θέλει να γίνει εργαλείο σκοπιμοτήτων. Η ιστορία δεν παραχαράσσεται ούτε βάφοντας τον χάρτη με κόκκινο χρώμα περιοχές που είναι γαλάζιες. Δεν γίνεται όταν ευχαριστείς μια χώρα που βοήθησε στους σεισμούς να προκαλείς» ήταν τα λόγια του.

«Είμαστε συνεπείς όχι αφελείς. Στην κάθε επιθετικότητα απαντάμε με ετοιμότητα δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Η βασική μας διαφορά είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο αλλά είμαστε απρόθυμοι να δεχτούμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η άλλη όχθη του Αιγαίου να φανεί προσεκτική στις λέξεις της και αληθινή στις προθέσεις της» ανέφερε. 

Λέμε όχι σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά

«Σε αυτές τις εκλογές θα πούμε όχι σε μια δεύτερη φορά στην συμφορά και ναι στην δεύτερη φορά εντολή στην προκοπή».

«Μεγαλύτερες ασυναρτησίες από όσα είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας για το μεταναστευτικό δεν έχω ακούσει. Εμείς λέμε ότι τα σύνορά μας είναι και ευρωπαϊκά και θα τα διαφυλάξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στην πορεία την Ελλάδας στο εξωτερικό και τις διαφορές που έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ελλάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στον αμερικανικό Κογκρέσο, στον αραβικό κόσμο στις μεγάλες πρωτεύουσες, στις Βρυξέλλες.

Στις Βρυξέλλες μια σειρά από τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες ήταν ελληνικής εμπνεύσεως. Από το ψηφιακό πιστοποιητικό και το ταμείο ανάκαμψης που πολέμησαν τόσο πολύ. Κάποιοι πήγαμε στις Βρυξέλλες και φέραμε πίσω 31 δισεκατομμύρια. Οι άλλοι πήγαν πέντε μέρες για να κάνουν μια τούμπα μετά το δημοψήφισμα και να σας φορτώσουν ένα μνημόνιο. Αυτή είναι η διαφορά μας Δεν θα επιτρέψω στην Ελλάδα να επιστρέψει στα πέτρινα χρόνια και να γίνεται επαίτης αναζητώντας προγράμματα στήριξης».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε… «Οι αντίπαλοί μας είναι αδίστακτοι,  καθώς άλλα είπαν και άλλα έκαναν. Δεν εμπιστεύομαι την πολιτική φιγούρα που θέλει να τινάξει τις τράπεζες και να έχουμε κουπόνι και δεν εμπιστεύομαι σε όποιον αρνείται να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του κόμματος που έχει ψηφίσει πρώτο οι πολίτες».

Σχετικά Άρθρα