Λύματα: Οι περιοχές με αύξηση στο ιικό φορτίο

 Λύματα: Οι περιοχές με αύξηση στο ιικό φορτίο

Την εβδομάδα 16/2023 παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 15/2023 στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τέσσερεις (4/10) περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ), πτωτικές τάσεις σε τρεις (3/10) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε τρεις (3/10) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητικές τάσεις ατο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Αλεξναδρούπολη (+39%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθκε στα Χανιά (+14%), στην Ξάνθη (+16%) και στο Βόλο.(+27%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (-80%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στα Ιωάννινα (-11%) και στο Ηράκλειο(-13). Σταθεροποίηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάρων παρατηρήθηκε στη Λάρισα (-2%), στη Θεσσαλονίκη (+2%) και στην Αττική (+6%).

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου,των Χανίων, της Πάτρας και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Δείτε τον πίνακα του ΕΟΔΥ

λυματα, κορονοιος, εοδυ

Σχετικά Άρθρα