Θεσσαλία: Σταμάτησαν να δουλεύουν οι βιολογικοί καθαρισμοί – Λύματα στον Πηνειό – Παρέμβαση εισαγγελέα

 Θεσσαλία: Σταμάτησαν να δουλεύουν οι βιολογικοί καθαρισμοί – Λύματα στον Πηνειό – Παρέμβαση εισαγγελέα

Νέα υγειονομική βόμβα στη Θεσσαλία καθώς όλοι οι βιολογικοί καθαρισμοί έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία καθώς από το αποχετευτικό δίκτυο όλα τα λύματα καταλήγουν στον Πηνειό.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο τα νερά στον βιολογικό καθαρισμό Λάρισας είχαν ανέβει σε επικίνδυνα επίπεδα ήδη από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, από την περασμένη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο βιολογικός καθαρισμός της Λάρισας, της Γιάννουλης και της Μάνδρας.

Το αποτέλεσμα είναι τα λύματα μαζί με τα νερά της πλημμύρας από την κακοκαιρία Daniel να καταλήγουν στον Πηνειό με απρόβλεπτες συνέπειες για τη βαριά ρύπανση του ποταμού και κατά συνέπεια με σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας παρήγγειλε χθες Πέμπτη (14/9)  καιτεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί η ρύπανση του Πηνειού ποταμού εξαιτίας της μη λειτουργίας των βιολογικών καθαρισμών της Λάρισας, της Μάνδρας και της Γιάννουλης.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα εάν λειτουργούν οι βιολογικοί καθαρισμοί και άλλων πόλεων της Δυτικής Θεσσαλίας. 

Σχετικά Άρθρα