Μύκονος: Ο ρόλος του αστυνομικού που φέρεται να ειδοποιούσε τους επιχειρηματίες για τις εφόδους

 Μύκονος: Ο ρόλος του αστυνομικού που φέρεται να ειδοποιούσε τους επιχειρηματίες για τις εφόδους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων για τον αστυνομικό από τη Μύκονο ο οποίος είχε διπλό ρόλο. Ενώ βρισκόταν στο νησί για να καταπατά την παραβατικότητα και τις αυθαιρεσίες, εκείνος γινόταν “συνεργός” εκείνων που προχωρούσαν σε παρανομίες στο νησί – όπως κατηγορείται – δίνοντας πληροφορίες σε εργολάβους για τους ελέγχους της αστυνομίας. Ο αστυνομικός ο οποίος είναι πατέρας 3 παιδιών με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα βρισκόταν στη Μύκονο από το 2021. Μέσα σε 1,5 χρόνο φέρεται να είχε καταφέρει να δικτυωθεί στο νησί και να γίνει το δεξί χέρι εκείνων που ζητούσαν κάλυψη για να προχωρούν σε παράνομες δραστηριότητες.

Ο 42χρονος αστυφύλακας ήταν γνωστός στο νησί καθώς υπήρξε και προπονητής σε ομάδα ποδοσφαίρου.

“Τον έβλεπα συνέχεια στο γήπεδο. Ήταν πάντα πρόθυμος και έδειχνε να αγαπά πολύ τη δουλειά του. Είμαστε μουδιασμένοι στη Μύκονο με τις εξελίξεις” είπε στο newsbomb.gr κάτοικος και γνωστός επιχειρηματίας του νησιού.

Κατασχέθηκε το κινητό του

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κινητό του αστυνομικού είναι “καθαρό” ωστόσο οι τελικές απαντήσεις θα δοθούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Στοιχεία ωστόσο προέκυψαν από το κινητό του Αλβανού εργολάβου που είχε επικοινωνία με τον αστυνομικό. Σε ένα από τα μηνύματα ρώτα τον 42χρονο αν έχουν βγει για έλεγχο οι συνάδελφοί του κι αν βρίσκονται στο “σημείο” εννοώντας την οικοδομή που είχε αναλάβει ο εργολάβος, με τον αστυνομικό να απαντά πως δεν γνωρίζει, καθώς βρίσκεται στην Αθήνα. Σε άλλη επικοινωνία ο εργολάβος λέει σε συνεργάτη του να μην προχωρήσει σε καμία εργασία αν δεν ενημερώσει τον αστυνομικό.

Ο Αλβανός εργολάβος έχει ήδη καταθέσει και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει υποστηρίξει πως “κάποιος φορές δεχόταν πληροφορίες από τον αστυφύλακα”.

Στο σπίτι του αστυνομικού εντοπίστηκαν περίπου 20.000 ευρώ με εκείνον να υποστηρίζει πως δεν πρόκειται για χρηματισμό, αλλά για έσοδα από επαγγελματική δραστηριότητα που είχε με συγγενικό του πρόσωπο και συγκεκριμένα πως τα λεφτά προέρχονταν από την πώληση ναργιλέδων.

Σε βάρος του 42χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία ενώ σύμφωνα με πηγές από το Αρχηγείο δεν αποκλείεται να τεθεί και σε διαθεσιμότητα.

Σχετικά Άρθρα