“Χαμόγελα” στο Μαξίμου – Αποδίδει η στρατηγική: Κίνδυνος αστάθειας, κυβέρνηση ηττημένων, απαντήσεις για δημοσκοπήσεις και debate

 “Χαμόγελα” στο Μαξίμου – Αποδίδει η στρατηγική: Κίνδυνος αστάθειας, κυβέρνηση ηττημένων, απαντήσεις για δημοσκοπήσεις και debate

Ικανοποιημένοι απο την εξέλιξη της προεκλογική στρατηγικής και αισιόδοξοι πως το νικηφόρο κλίμα που εισπράτουν ανα την Επικράτεια θα αποτυπωθεί και στις κάλπες της 21ης Μαίου, είναι οι παροικούντες στο Μαξίμου. Το γεγονός μάλιστα πως και στις δύο δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας αποτυπώθηκε άνοιγμα στην ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ έφερε χαμόγελα στο στρατηγείο της Πειραιώς.  

Σε μία «δύσκολη» για τη ΝΔ περιφέρεια του λεκανοπεδίου, στο Αιγάλεω, βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός και το κλίμα όπως μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές ήταν «πολύ ελπιδοφόρο για την επικράτηση της ΝΔ». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι την τελευταία ημέρα πριν τις εκλογές θα επιδιώξει να βρεθεί σε όλες τις «δύσκολες» περιφέρειες όπου η ΝΔ καταγράφει απώλειες με στόχο την συσπείρωση των ψηφοφόρων. Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση θέτοντας ταυτόχρονα επιτακτικά διλήμματα προς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και κάνοντας ανοίγματα προς τους κεντρώους ψηφοφόρους. 

Στο πλαίσιο αυτό το κυβερνητικό επιτελείο θα συνεχίσει να συντηρεί στο δημόσιο διάλογο τον κίνδυνο της πολιτικής αστάθειας και τον κίνδυνο της  κυβέρνηση ηττημένων. Κατά την χθεσινή ομιλία του ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως δεν πιστεύει τίποτα απ’ όσα λένε οι αντίπαλοί του, αναφερόμενος τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Νίκο Ανδρουλάκη.

  • «Δεν πιστεύω όποιον αρνείται για πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος που έχουν επιλέξει οι πολίτες» είπε «φωτογραφίζοντας» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
  • Εκτός απο τον Ν. Ανδρουλάκη, ο πρωθυπουργός έβαλε στο «κάδρο» και τον Γιάννη Βαρουφάκη μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως « οι πολίτες μπορεί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και μετά να δούνε πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Βαρουφάκη». 

Επανέφερε το σενάριο της κυβέρνησης των ηττημένων:

  • «Είναι ικανοί να συνασπιστούν ακόμα και εάν ηττηθούν. Θα επιχειρήσουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βαρουφάκη , αν το επιτρέψουν οι αριθμοί. Το σενάριο αυτό μοιάζει δύσκολο, όμως δεν είναι απίθανο». 

Σχετικά με τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων κυβερνητικές πηγές τονίζουν με νόημα πως «πριν απο περίπου ενα μήνα που η ΝΔ κατέγραφε δημοσκοπική κάμψη εξαιτίας της τραγωδίας των Τεμπών, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε αξιόπιστες τις μετρήσεις ενώ τώρα που η ΝΔ καταγράφει άνοδο ο ΣΥΡΙΖΑ τις αμφισβητεί».  

Αναφορικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την διπλό ντιμπέιτ απο τη ΝΔ ξεκαθαρίζουν πως τάσσονται υπερ μιας τηλεμαχίας του πρωθυπουργού με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά όσον αφορά το αίτημα για ντιμπέιτ μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα υπενθυμίζουν πως το 2009 υποστήριζε ότι «ένα  debate για δύο μόνο κόμματα είναι προσβλητικό για τη δημοκρατία».

Σχετικά Άρθρα