Politico: Ξέφρενα βράδια για Ευρωβουλευτές και διπλωμάτες – Άφθονο ποτό, ξύλο και ανάρμοστες συμπεριφορές

 Politico: Ξέφρενα βράδια για Ευρωβουλευτές και διπλωμάτες – Άφθονο ποτό, ξύλο και ανάρμοστες συμπεριφορές

Όταν οι εργαζόμενοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφασίσουν να βγουν και να το ρίξουν έξω, τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά. Μια χαλαρή έξοδος με κοκτέιλ μεταξύ ευρωβουλευτών και διπλωματών κατέληξε να μετατρέπει το μπαρ σε… ρινγκ, καθώς η βραδιά έληξε στις 4 τα χαράματα με έναν μεθυσμένο αξιωματούχο του Κοινοβουλίου να γρονθοκοπεί έναν ευρωβουλευτή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico.

Μια τεράστια συνοδεία πολιτικών και υπαλλήλων της ΕΕ καταφθάνει στην πόλη της Αλσατίας για τέσσερις ημέρες τον μήνα για μια φρενήρη συρροή πολιτικής εργασίας, διαπραγματεύσεων και ψηφοφοριών στην κόψη του ξυραφιού.

Τα βράδια της Τετάρτης οι ευρωβουλευτές και οι βοηθοί τους βγαίνουν σε μια σειρά αγαπημένων μπαρ, όπου ο συνήθης καθωσπρεπισμός και οι ιεραρχίες εξαφανίζονται. Αυτά τα μεθυσμένα ρεβεγιόν τύπου σχολικής εκδρομής αποτελούν έναν κρίσιμο χώρο αναπνοής για το Κοινοβούλιο, καλλιεργώντας φιλίες πέρα από πολιτικές διαφορές.

Αλλά σύμφωνα με όσα ακούγονται, κάποιοι ευρωβουλευτές συμπεριφέρονται ανάρμοστα προς τους υπαλλήλους στα κλαμπ.

Η νυχτερινή ζωή του Στρασβούργου σφύζει από ιστορίες που απειλούν να βγουν στη φόρα, όπως γράφει το Politico.

Ο αρθρογράφος μας περιγράφει ότι βρίσκεται στο Les Aviateurs, το πιο διαβόητο από τα σαλούν του Στρασβούργου, όπου σερβίρονται μπύρες και σφηνάκια τεκίλας.

Ένας καλοντυμένος Σουηδός ευρωβουλευτής του ΕΛΚ – ο Tomas Tobé – βρίσκεται στο μπαρ και φωνάζει πάνω από τη βαριά μουσική για να μιλήσει. Ο ακροδεξιός Εσθονός ευρωβουλευτής Jaak Madison ξεπροβάλλει με κοστούμι- στο δρόμο έξω ο ευρωβουλευτής Damian Boeselager, είναι τυλιγμένος σε ένα κασκόλ και καπνίζει ένα τσιγάρο.

Ένας άλλος ευρωβουλευτής – ο Γερμανός Πράσινος Erik Marquardt – και ένας βοηθός από την ομάδα του προσπαθούν να βοηθήσουν έναν ιδιαίτερα μεθυσμένο υπάλληλο του Κοινοβουλίου που είναι μόνος του με ένα μπλουζάκι και δεν είναι σε θέση να πάει μόνος του στο σπίτι του. «Πού μένεις, καλέ μου;» ρωτάει ο βοηθός, θέλοντας να του βρει ταξί.

Αλλά ο υπάλληλος δεν θέλει ή δεν μπορεί να πει. Ο ευρωβουλευτής -που το μόνο που θέλει είναι να βοηθήσει- έχει φάει μπουνιά, αλλά εξακολουθεί να προσπαθεί υπομονετικά να βοηθήσει.

Μετά από λίγο, εκλήθη ασθενοφόρο και τον παρέδωσαν στους γιατρούς.

Η ολομέλεια ξεκινούσε στις 9 το πρωί, δηλαδή σε τέσσερις ώρες μετά το συμβάν.

Σχετικά Άρθρα