“Ξεχείλισε το ποτήρι” για τους εισαγγελείς – Διέρρευσαν την υπόθεση της μαφίας πριν ασκηθούν διώξεις – “Σαν να ειδοποιούν τους ενόχους… “

 “Ξεχείλισε το ποτήρι” για τους εισαγγελείς – Διέρρευσαν την υπόθεση της μαφίας πριν ασκηθούν διώξεις – “Σαν να ειδοποιούν τους ενόχους… “

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που διαρρέεται στον Τύπο μια αστυνομική έρευνα, όμως η “αποκάλυψη” της νέας υπόθεσης με την εγκληματική οργάνωση, που κατηγορείται για απάτες και εκβιασμούς, με τη βοήθεια αστυνομικών, έχει προκαλέσει σύμφωνα με το ieidiseis.gr αντιδράσεις από λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, τα στοιχεία της έρευνας έχουν δημοσιευτεί πριν ακόμα οι Εισαγγελείς διαβάσουν τη δικογραφία και ασκήσουν διώξεις.

Οι εμπλεκόμενοι, δηλαδή, ενημερώνονται από τα media, πριν τους χτυπήσουν την… πόρτα οι αστυνομικοί (με εντάλματα σύλληψης). “Σαν να ειδοποιούν τους ενόχους” θα προσθέταμε εμείς ως σχόλιο… καθώς είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ότι χθες διέρρευσε μία τόσο σοβαρή υπόθεση με λεπτομέρειες, χωρίς να έχει γίνει ούτε μία σύλληψη.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια. Τότε οι εισαγγελικές Αρχές είχαν την εικόνα ότι δεν πρόκειται για κάποια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Η εξέλιξη της έρευνας, ωστόσο, από την Αστυνομία αποκάλυψε ότι η υπόθεση είναι πολύ σημαντική και μάλιστα υπάρχει εμπλοκή σεσημασμένων κακοποιών και αστυνομικών.

Ο φάκελος των 2.500 σελίδων διαβιβάστηκε από την Αστυνομία στον Εισαγγελέα τη Μεγάλη Πέμπτη. Πριν όμως ο αρμόδιος Εισαγγελέας προλάβει να μελετήσει τα στοιχεία και να ασκήσει διώξεις, έγινε η διαρροή της υπόθεσης στα media.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να προλάβει ένας Εισαγγελέας να διαβάσει τη δικογραφία μέσα σε λίγες ημέρες και να αποφασίσει εάν θα ασκήσει διώξεις ή εάν θα εκδώσει εντάλματα. Όταν η υπόθεση διέρρευσε χθες το πρωί στα ΜΜΕ υπήρξε αιφνιδιασμός στην Εισαγγελία.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται δυσαρέσκεια για την «σπουδή» κάποιων από το μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη να «επικοινωνήσουν» αστυνομικές έρευνες.

Η δράση του κυκλώματος

Τα μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν τα θύματά τους (ανάμεσά τους επιχειρηματίες), τους υπόσχονταν κερδοφόρες επενδύσεις και τους ζητούσαν χρήματα, τα οποία υποτίθεται ότι θα πολλαπλασίαζαν. Μία άλλη εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν να δανείζουν χρήματα σε παίκτες καζίνο και στη συνέχεια να τα παίρνουν πίσω με τόκους. Όταν τα θύματά τους δεν ήταν «συνεπή», τότε έστελναν -σύμφωνα με την Αστυνομία- μπράβους για να τα ξυλοκοπήσουν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εμπλοκή στο κύκλωμα φέρονται να έχουν πέντε εν ενεργεία αστυνομικοί και ένας απότακτος. Οι τρεις από τους πέντε εν ενεργεία αστυνομικούς είναι αδέλφια, ενώ σχέσεις με το κύκλωμα φερόταν να έχει ο πατέρας τους. Ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται και απότακτος αστυνομικός, ο οποίος εκδιώχθηκε πριν από πολλά χρόνια από το αστυνομικό σώμα όταν βρέθηκε κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι εξετάζεται και η «συνεργασία» του κυκλώματος με μπράβους, που αναλάμβαναν τις «δύσκολες αποστολές», όταν τα θύματα αρνούνταν να πληρώσουν.

  • Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από πληροφορίες που είχαν φτάσει το 2019 στην Ασφάλεια Ιωαννίνων. Μετά από έρευνα διαβιβάστηκαν τα στοιχεία στον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την έρευνα από τη Δίωξη Εκβιαστών, διαπιστώνοντας ότι εμπλέκονται και άτομα που σχετίζονται με τον κόσμο της νύχτας.

Η έρευνα διήρκησε δύο χρόνια. Σχηματίστηκε δικογραφία 2.500 σελίδων. Ταυτοποιήθηκαν 67 άτομα, ενώ τα θύματα του κυκλώματος είναι 85. Ανάμεσά τους γνωστοί επιχειρηματίες, κάποιοι εκ των οποίων ήταν εθισμένοι στον τζόγο. Ο «τζίρος» των κατηγορουμένων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας και συγκεκριμένα το 2021 ένας από τους «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης έφυγε από το ζωή από παθολογικά αίτια.

Σχετικά Άρθρα