Πειραιάς:”Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα”- Μαρτυρίες για την ισχυρότατη έκρηξη σε πρατήριο-Μαφία δείχνουν τα στοιχεία

 Πειραιάς:”Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα”- Μαρτυρίες για την ισχυρότατη έκρηξη σε πρατήριο-Μαφία δείχνουν τα στοιχεία

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για προειδοποιητικό μήνυμα που σχετίζεται με ανθρώπους της νύχτας. Η ισχυρή έκρηξη βόμβας, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά, σημειώθηκε περίπου στις 3:15 τα ξημερώματα και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο πρατήριο υγρών καυσίμων, σε παρακείμενα κτήρια και σε αυτοκίνητα. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς την ώρα που η βόμβα εξερράγη το βενζινάδικο ήταν ανοιχτό και είχε μέσα υπαλλήλους.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε έναν μαντρότοιχο που υπάρχει και χωρίζει το βενζινάδικο με το οικόπεδο που σταθμεύουν οχήματα. Ήταν τόσο σφοδρό το μέγεθος της έντασης του χτυπήματος, που στο σημείο δημιουργήθηκε κρατήρας, ενώ ανοίχτηκε και μια τρύπα στον μαντρότοιχο.

Στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση, πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας όπου ερευνούν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας. Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις Αρχές στα ίχνη των δραστών.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά και το κίνητρο της επίθεσης. Θεωρεί ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι το χτύπημα ήταν προειδοποιητικό και σχετίζεται με πόλεμο μεταξύ «νονών» της νύχτας. Σύμφωνα με στοιχεία και μαρτυρίες κατοίκων που συλλέγουν οι Αρχές, πριν από έναν μήνα, είχαν πέσει πυροβολισμοί στο σημείο από διερχόμενο όχημα. Η αστυνομία εκτιμά πως περίπου 500 βενζινάδικα λειτουργούν σε περίεργο καθεστώς, έχοντας ιδιοκτήτες – βιτρίνα και πίσω τους ανθρώπους της νύχτας, σύμφωνα με το MEGA.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο, στόχος της επίθεσης να ήταν ένα άτομο το οποίο είχε το όχημά του σταθμευμένο στο οικόπεδο.

Κάτοικος της περιοχής, η κ. Βούλα, ανέφερε στο MEGA:

«Εγώ επειδή κοιμάμαι αργά, 3.15 ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος, άνοιξαν τα παράθυρα, έσπασαν τζάμια και μύριζε μπαρούτι. Όλη η πολυκατοικία κατεβήκαμε κάτω, και το αμάξι μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Πριν από έναν μήνα είχαμε ακούσει πυροβολισμούς δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση. Δεν ξέρω ποιος θα μας αποζημιώσει», δήλωσε.

«Όλα τα τζάμια σπάσανε στο σπίτι μας ευτυχώς δεν ήμουν κοντά σε κάποιο», συμπλήρωσε.

Άλλος μάρτυρας που μίλησε στο Newsbomb.gr είπε ότι μπορούσε να είχαν σκοτωθεί άνθρωποι.

Στο μεταξύ, εξετάζεται αν σχετίζεται με την υπόθεση ένα σκούρο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες που εντοπίστηκε στην γέφυρα Καλυφτάκη. Ανδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) έκαναν σήμα στον οδηγό του να σταματήσει και εκείνος τους αγνόησε.

Ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη ενώ εξετάζεται εάν αυτό το γεγονός συνδέεται με το περιστατικό στον Πειραιά.

Σχετικά Άρθρα