Μαξίμου: Κρίσιμο δεκαήμερο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου – Ποιες εκκρεμότητες κλείνουν

 Μαξίμου: Κρίσιμο δεκαήμερο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου – Ποιες εκκρεμότητες κλείνουν

Το επόμενο δεκαήμερο θα είναι πυκνό και κρίσιμο για την κυβέρνηση μιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κλείσει τις τελευταίες εκκρεμότητες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαίου. Σήμερα, θα συνεδριάσει υπο τον πρωθυπουργό η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα «σπλάχνα» της παράταξης αναμένεται να στείλει ηχηρό μήνυμα ενότητας κι εκλογικής ετοιμότητας.

Αναμένεται να επαναλάβει την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης και να καλέσει τα στελέχη να δώσουν σκληρή προεκλογική μάχη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής να επικοινωνήσουν προς τους πολίτες το έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση τα τέσσερα χρόνια και παράλληλα να εξηγήσουν στους πολίτες πως δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο στην κάλπη της απλής αναλογικής.

  • Αύριο, Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στην Αργολίδα και στην Μεσσηνία. Το Σαββατοκύριακο θα επισκεφθεί την επίσκεψη στην Κρήτη και θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά.

Όμως, το Σάββατο πριν ξεκινήσει ο πρωθυπουργός την περιοδεία του στα Χανιά, αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας  την πρόωρη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών. Αυθημερόν, θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της ΙΗ’ Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου, θα θυροκολληθεί στη Βουλή των Ελλήνων και θα ξεκινήσει και επισήμως η προεκλογική περίοδος.

  • Με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο «απελευθερώνεται» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Φθιώτιδα και σύμφωνα με πληροφορίες χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου θα αναλάβει ο Άκης Σκέρτσος

Την Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Δυτικό Τομέα, που είναι μια από τις τρείς περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος και το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του προεκλογική ομιλία στο Αιγάλεω.

  • Την Τετάρτη, 26 του μήνα αναμένεται να παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση το πρόγραμμα της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην αύξηση των μισθών, στην βελτίωση των παροχών υγείας, στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του κράτους και στα προβλήματα της νέας γενιάς.

Χθες απο την Κέρκυρα, ο πρωθυπουργός περιέγραψε τους 4 στόχους της νέας 4ετίας λέγοντας πως «από τον Ιανουαρίο του 2024 θα έχουμε νέο μισθολόγιο και το μέρισμα από την οικονομική ευημερία θα επιστρέφεται στην κοινωνία». Πρόσθεσε μάλιστα πως «στόχος της κυβέρνησης είναι οι απολαβές να προσεγγίσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και δεσμεύτηκε για αυξήσεις 25% σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα μέσα στην επόμενη 4ετια».

Δύο ημέρες αργότερα, στις 28 του μήνα ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Όπως σημειώνουν γαλάζιες πηγές «ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει πρόσωπα που σηματοδοτούν το άνοιγμα στην κοινωνία» και επίσης θα υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση των γυναικών σε εκλόγιμες θέσεις.

Σχετικά Άρθρα