Ο Ζούκερμπεργκ ετοιμάζει νέο γύρο απολύσεων – Υπολογίζονται σε ακόμη 4.000

 Ο Ζούκερμπεργκ ετοιμάζει νέο γύρο απολύσεων – Υπολογίζονται σε ακόμη 4.000

Χιλιάδες απολύσεις αναμένονται στην Meta που εφαρμόζει σχέδιο περικοπών 10.000 θέσεων εργασίας. Η Meta κάλεσε τους εργαζόμενους στη Βόρεια Αμερική να εργαστούν από το σπίτι τους σήμερα Τετάρτη, την ώρα που οι αρμόδιοι ετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο απολύσεων, που θα ανέλθουν σε 4.000.

Η διοίκηση ανακοίνωσε στους διευθυντές ότι οι ανακοινώσεις για τις απολύσεις, που είναι μέρος του σχεδίου του επικεφαλής Μαρκ Ζούκερμπεργκ για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, θα γίνουν το συντομότερο την Τετάρτη, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Οι περικοπές αφορούν όλα τα social media της πλατφόρμας, όπως το Facebook, το Instagram, το WhatsApp αλλά και το τμήμα εικονικής πραγματικότητας Reality Labs.

Εργαζόμενος παρομοίασε την κατάσταση με τη γνωστή σειρά ταινιών «Αγώνες Πείνας». «Θα γίνουν Αγώνες Πείνας εδώ» έγραψε στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Blind.

Ανασχηματισμός και νέοι επόπτες

Η μητρική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ομάδες θα ανασχηματιστούν κι όσοι παραμείνουν θα εργαστούν υπό νέους επόπτες. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν από το σπίτι, εφόσον μπορούν, για να επεξεργαστούν τις ειδήσεις, ενώ αρκετοί εκφράζουν ανησυχία.

«Νιώθω άσχημα για όλους τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να κοιμηθούν περιμένοντας να ανανεώσουν την είσοδό τους στο σύστημα αύριο. Κανένας δεν το αξίζει αυτό» έγραψε ένας άλλος εργαζόμενος, σημειώνοντας ότι αυτή η τρέλα θα καταστρέψει την εταιρεία.

Η Meta αναμένεται ότι θα μειώσει τις θέσεις εργασίας κατά 4.000 ενώ άλλοι 6.000 αναμένεται να απολυθούν τις επόμενες εβδομάδες. Πάντως, εκπρόσωπος της εταιρείας παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για το 2023, όταν μίλησε για «έτος αποτελεσματικότητας».

Τον Νοέμβριο η Meta απέλυσε 13% του εργατικού της δυναμικού, περίπου 11.000 εργαζόμενους από τους συνολικά 87.000. Παράλληλα, πάγωσε όλες τις προσλήψεις.