Κρήτη: Πρώην λιμενικός και συνταξιούχος αρχαιολόγος στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας -Την Παρασκευή οι απολογίες τους

 Κρήτη: Πρώην λιμενικός και συνταξιούχος αρχαιολόγος στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας -Την Παρασκευή οι απολογίες τους

Ποινική δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης άσκησε η εισαγγελέας Ηρακλείου στους τρεις βασικούς εμπλεκομένους στην υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας που αποκαλύφθηκε στην Κρήτη.

Πρόκειται για τον ξυλουργό, τον συνταξιούχο της αρχαιολογικής υπηρεσίας και τον πρώην λιμενικό.

Οι ίδιοι επίσης, σύμφωνα με το cretalive, κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση μνημείων που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, για τα οποία ο υπαίτιος γνώριζε ότι προέρχονται από αξιόποινη πράξη, τετελεσμένη (και για τους τρεις) και σε απόπειρα (για τον Ιταλό).

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες
Παράλληλα, πέντε εκ των κατηγορουμένων διώκονται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και κάποιοι από αυτούς, ανά περίπτωση, για συνέργεια στην κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης μνημείων.

Βίντεο από τη στιγμή που οι συλληφθέντες στην Κρήτη βγαίνουν από το γραφείο του εισαγγελέα

Επίσης, ως προς τον Ιταλό, η κατηγορία είναι αυτή της απόπειρας αποδοχής και διάθεσης μνημείων, ενώ επιπλέον κάποιοι από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν διώξεις για υπεξαίρεση μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας τελεσθείσα από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση κι ακόμα παράβαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείων τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, ο Ιταλός, μόλις άκουσε ότι έχει ηπιότερη αντιμετώπιση από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης. Όλοι τους πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.

Σχετικά Άρθρα