Γεωργούλης: Τα επόμενα βήματα για την άρση ασυλίας – Πληροφορίες για άλλες δύο καταγγελίες εις βάρος του

 Γεωργούλης: Τα επόμενα βήματα για την άρση ασυλίας – Πληροφορίες για άλλες δύο καταγγελίες εις βάρος του

Η καταγγελία εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη έγινε πριν από τρία χρόνια με τις βελγικές αρχές να κινούνται με καθυστέρηση και να ζητούν μόλις τώρα άρση ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Την καθυστέρηση δικαιολόγησαν πηγές των βελγικών αρχών, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας σε συνδυασμό και με την πανδημία του κοροναϊού, καθώς δεν δούλευαν με τους ίδιους ρυθμούς.

Την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη θα πρέπει να εγκρίνει η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η Ολομέλεια συνεδριάζει στις 8 και στις 31 Μαΐου όπου και θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του Ευρωβουλευτή.

  • Εάν αρθεί η ασυλία του, ο Αλέξης Γεωργούλης θα κληθεί να συνεργαστεί με τις βελγικές αστυνομικές αρχές. Αν κριθεί ύποπτος φυγής ή εκτέλεσης άλλων αξιόποινων πράξεων, ή ότι θα μπορούσε να εμποδίσει τις έρευνες, ο Αλέξης Γεωργούλης είναι πιθανό να προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη.

Σε κάθε περίπτωση δεν χάνει τη θέση του ευρωβουλευτή. Ακόμη και στην περίπτωση που καταδικαστεί τη θέση του δεν θα τη χάσει. Ωστόσο από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα επιστροφής της έδρας.

Πληροφορίες για νέες καταγγελίες

Η καταγγελία από την Ελένη Χρονοπούλου έγινε στις αρχές του 2020, όπου φέρεται να την είχε χτυπήσει ο πρώην πλέον ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης. Η δικηγόρος είχε μεταβεί σε φαρμακείο στις Βρυξέλλες, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά από σύσταση της φαρμακοποιού μετέβη σε ιατροδικαστική υπηρεσία όπου την εξέτασε ιατροδικαστής.

Όπως προέκυψε, καταγράφηκε η κακοποίησή της ενώ διαπιστώθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η Ελένη Χρονοπούλου, μέσω ανάρτησης στο facebook, σημείωσε ότι «η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης».

  • Ο Αλέξης Γεωργούλης επιμένει στην αθωότητα του, δηλώνοντας πρόθυμος να συνεργαστεί με τη βελγική Δικαιοσύνη, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις δικηγόροι του.

Σε ανακοίνωσή τους, οι τρεις δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη, δύο Βέλγοι και μια Ελληνίδα, αναφέρουν ότι ο ευρωβουλευτής έλαβε γνώση της καταγγελίας τη Μεγάλη Παρασκευή.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και ευρωβουλευτής, δηλώνει ακόμα μέσω των δικηγόρων του πως είναι αθώος αλλά και πως έχει εμπιστοσύνη στη βελγική Δικαιοσύνη που θεωρεί πως «θα διαλευκάνει την υπόθεση».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.
Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι
Me Cédric Vergauwen
Me Olivia Venet
Σταματίνα Μαλλά»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ακόμη μία γυναίκα φέρεται να έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον ευρωβουλευτή και ηθοποιό και ετοιμάζεται να τον καταγγείλει. Η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη φέρεται να εργαζόταν ως ασκούμενη στο γραφείο του, όταν κακοποιήθηκε από τον ευρωβουλευτή.

Πηγές υποστηρίζουν ότι το συμβάν φέρεται να σημειώθηκε προ διετίας, όταν είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά. Προς τον παρόν, δεν έχει καταγγείλει το περιστατικό, ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης Χρονοπούλου φέρεται να σκέφτεται να κινηθεί νομικά και να καταγγείλει τον ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και τρίτη υπόθεση που εμπλέκει τον Αλέξη Γεωργούλη, χωρίς να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά.

Την ίδια ώρα, έχει ανάψει η πολιτική κόντρα για την υπόθεση.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, αποκάλυψε ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον Αλέξη Γεωργούλη πριν από δυο χρόνια με αφορμή φήμες και κουτσομπολιά που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους. «Ο ίδιος το αρνήθηκε κατηγορηματικά» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης και το θέμα τελείωσε εκεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου είπε μεταξύ άλλων ότι «από το 2022 ξέραμε φήμες για τον Γεωργούλη».

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητά μεταξύ άλλων να δοθεί στο φως της δημοσιότητας σε τι αφορά η καταγγελία σε βάρος του πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.