Δραγασάκης: Δεν θα μείνουμε αδρανείς στην διερευνητική εντολή – Επιθυμούμε να αποφύγουμε σίριαλ εκλογών

 Δραγασάκης: Δεν θα μείνουμε αδρανείς στην διερευνητική εντολή – Επιθυμούμε να αποφύγουμε σίριαλ εκλογών

Ο Γιάννης Δραγασάκης βρέθηκε στην εκπομπή Casus Belli στο Attica TV. Στη συζήτηση με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο κ. Δραγασάκης είπε πως η Κουμουνδούρου «δεν θα πετάξει τη διερευνητική εντολή», ακόμα κι αν το κόμμα του έρθει δεύτερο στις εκλογές.

Όπως ανέφερε ο κ. Δραγασάσκης:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ λέμε, ότι θα διαχειριστούμε ενεργητικά τα συνταγματικά μας δικαιώματα, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει.

Εννοούμε δηλαδή, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα διερευνήσει την περίπτωση να υπάρξει κυβέρνηση με τις προδιαγραφές που σας ανέφερα. Δεν θα μείνουμε αδρανείς σε όλα τα ενδεχόμενα.

Άλλο τι ζητάμε τι θέλουμε να πετύχουμε και τι ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει και άλλο η διαχείριση της συγκυρίας. Για εμάς είναι ξένο ότι θα μας δοθεί εντολή και θα πούμε ότι δεν μας ευνοεί ο συσχετισμός».

Όπως διευκρίνισε και σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο πρόεδρος του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την εντολή και θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, ακόμη και εάν είναι δεύτερο κόμμα.

«Εάν μπορώ να εκφράσω το πνεύμα του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου, για εμάς οι εκλογές είναι κρίσιμες, επιθυμούμε να αποφύγουμε σίριαλ εκλογών, άρα θα κάνουμε ότι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ερωτηθείς για το εάν θα μπορούσε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας να υπάρξει άλλος πρωθυπουργός από τον πρόεδρο του κόμματος ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε ότι,

«Εάν μιλάμε για κανονική κυβέρνηση και όχι ειδικού σκοπού, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει άλλος πρωθυπουργός από τον επικεφαλής το κόμματος».

Σχετικά Άρθρα