Υπόθεση Γεωργούλη: Το θύμα φέρεται να διαγνώστηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις -Πότε ενημερώθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

 Υπόθεση Γεωργούλη: Το θύμα φέρεται να διαγνώστηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις -Πότε ενημερώθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις από την στιγμή που η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Οι πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν πως η υπόθεση αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και η καταγγελία έχει γίνει πράγματι το 2020 από δικηγόρο, η οποία σήμερα εργάζεται για την Κομισιόν, ενώ είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο Mega ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η ταυτότητα του Αλέξη Γεωργούλη δεν είχε προσδιοριστεί για πολλούς μήνες και το πρόσωπο που καταγγέλλεται πήρε σαφή μορφή τον Οκτώβριο του 2021, όταν το θύμα είδε τον Αλέξη Γεωργούλη να συμμετέχει στην καταδίκη της βίας κατά των γυναικών στο πλαίσιο του κινήματος #Metoo.

Η καταγγέλλουσα θεώρησε τότε υποκριτική και εξοργιστική την στάση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος τέθηκε εκτός κόμματος), και αποφάσισε να τον κατονομάσει και να προσχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του.

Το θύμα φέρεται να διαγνώστηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις διαγνώστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, έπειτα από την καταγγελόμενη κακοποίηση της, η γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, η γυναίκα φέρεται να πήγε σε φαρμακείο για τα τραύματά της, υπήρχε σύσταση του φαρμακοποιού να πάει σε ιατροδικαστή για να καταγράψει τα τραύματά της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διαγνώστηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η πρώτη απάντηση της Ελένης Χρονοπούλου για την υπόθεση Γεωργούλη

Στην πρώτη της αντίδραση προχώρησε η Ελένη Χρονοπούλου, η γυναίκα που υποστηρίζει πως έπεσε θύμα σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης από τον ευρωβουλευτή και γνωστό ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη. Στην απάντηση της τοποθετεί τα γεγονότα στη σωστή χρονική σειρά και τονίζει η καταγγελία περιείχε και ιατροδικαστική έκθεση.

Αναλυτικά η ανάρτηση της:

Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον βωμό της πολιτικής διαχείρισης να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων.

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται.

Ο Γεωργούλης δηλώνει αθώος μέσω των δικηγόρων του

Μέσω των τριών δικηγόρων του ο Αλέξης Γεωργούλης ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε για την εις βάρος του καταγγελία και «αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση». Μάλιστα, σύμφωνα με τους συνηγόρους του ενημερώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή από το γραφείο της Ρομπέρτα Μέτσολα για το αίτημα άρσης της ασυλίας του.

Αναλυτικά η δήλωση των συνηγόρων του:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cédric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά».

Αναφορές για δεύτερη καταγγελία

Σύμφωνα με το Mega, υπάρχουν πληροφορίες πως ο Ευρωβουλευτής έχει οχληθεί και για δεύτερη καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Υπάρχουν αναφορές ότι τους πρώτους μήνες που ο Γεωργούλης βρισκόταν στις Βρυξέλλες, το 2019, όταν νεαρή από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έκανε την πρακτική της στο γραφείο του, φέρεται να εξέφρασε παράπονα σε συναδέλφους της για απρεπή συμπεριφορά του ευρωβουλευτή απέναντί της. Οι συγκεκριμένες αναφορές δεν έχουν λάβει καμία νομική μορφή και δεν επιβεβαιώνονται.

Πότε ενημερώθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν αιφνιδιασμένα από την αποκάλυψη ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός ηθοποιός φέρεται να κακοποίησε σωματικά και σεξουαλικά προ τριετίας την Ελένη Χρονοπούλου, υπόθεση για την οποία ζητήθηκε από την εισαγγελία του Βελγίου να αρθεί η κοινοβουλευτική ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη.

Άπαντες στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι δεν το γνώριζαν και σημειώνουν ότι ο Βέλγος δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου, στον οποίο είχε προσφύγει η ίδια μετά την κακοποίηση της, της είχε επιστήσει την προσοχή να μη διαρρεύσει το παραμικρό, καθώς η υπόθεση είχε κριθεί εξαρχής ιδιαίτερα σοβαρή. Μάλιστα, σημειώνουν ότι ούτε οι (μεγάλοι σε ηλικία και με προβλήματα υγείας) γονείς της το γνώριζαν, καθώς επέλεξε η ίδια να μην το κοινοποιήσει.

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, η Ελένη Χρονοπούλου έμαθε από τη Μεγάλη Παρασκευή ότι επίκειται να «σκάσει» το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι της διαμηνύθηκε αρμοδίως πως η βελγική Εισαγγελία θα αιτηθεί την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης -σύμφωνα με συνεργάτες του- το έμαθε μόλις χθες το απόγευμα, στις 19:00, ευρισκόμενος μάλιστα στο Στρασβούργο για να υπογράψει τα χαρτιά της παραίτησής του από τη θέση του ευρωβουλευτή.

Τσαπανίδου: “Κυκλοφόρησε η φήμη το 2022 και ζητήθηκαν εξηγήσεις – Όταν έγινε καταγγελία απομακρύνθηκε σε 15 λεπτά”

Σοκαρισμένη από την καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού και ευρωβουλευτή του κόμματος, Αλέξη Γεωργούλη δήλωσε στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.«Είναι όχι μόνο δυσάρεστο αλλά και σοκαριστικό, μας έχει σοκάρει όλους και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Χθες έγινε γνωστό τι ακριβώς συνέβη και μετά από 15 λεπτά απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το κοινοβούλιο. Δεν είναι αυτονόητα τα αντανακλαστικά αλλά για εμάς ήταν αυτονόητο. Δεν παίζουμε με τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους» υπογράμμισε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Η φήμη για κακή συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022 και με εντολή Τσίπρα ερευνήθηκε η υπόθεση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όταν τον καλέσαμε για εξηγήσεις, αρνήθηκε όσα του αποδίδονταν και μάλιστα έκανε λόγο για συκοφάντηση. Δεν μείναμε όμως εκεί, απευθυνθήκαμε στο ευρωκοινοβούλιο αλλά ούτε εκεί επιβεβαιώθηκε η καταγγελία» εξήγησε στη συνέχεια.

Η κυρία Τσαπανίδου διέψευσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσε το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου, της δικηγόρου που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για κακοποιητική συμπεριφορά και μάλιστα κάλεσε τους δημοσιογράφους να τη σεβαστούν.

Τσίπρας για Γεωργούλη: “Καμία ανοχή όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος”

Για τις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη και την αποπομπή του από το κόμμα και την ευρωκοινοβουλευτική του ομάδα μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας από το Λαύριο στο οποίο περιόδευσε σήμερα.  «Χθες ήταν μια δυσάρεστη μέρα. Ο μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος συνεχίζοντας τόνισε: «Αλλά για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος. Να μάθουμε στα παιδιά πως να συμπεριφέρονται» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά Άρθρα