Νέος Κόσμος: Γιόρτασαν την Ανάσταση με δεκάδες βόμβες μολότοφ (vid)

 Νέος Κόσμος: Γιόρτασαν την Ανάσταση με δεκάδες βόμβες μολότοφ (vid)

Για ακόμα ένα Πάσχα ο Νέος Κόσμος βρίσκεται στο επίκεντρο για τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως. Το «Χριστός Ανέστη» ακούγεται και δεκάδες μολότοφ εκτοξεύονται από νεαρούς κάτω από τη γέφυρα, έξω από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως. Η εικόνα και ο ήχος στα βίντεο καθηλώνουν. Ο Νέος Κόσμος έχει παράδοση καθώς σε κάθε Ανάσταση αντί για κροτίδες και βεγγαλικά, οι νεαροί που συγκεντρώνονται ρίχνουν βόμβες μολότοφ και αυτοσχέδια εκρηκτικά.

Τα βίντεο που ανέβηκαν στο youtube έχουν σχόλια ακόμα και από χρήστες του εξωτερικού που ρωτούν και ζητούν να μάθουν πληροφορίες για τα όσα παρακολουθούν στις οθόνες των υπολογιστών τους.

Τα αυτοσχέδια βεγγαλικά έκαναν για μία ακόμα φορά τη νύχτα – μέρα, ενώ οι δρόμοι γύρω από την εκκλησία ήταν απροσπέλαστοι για ώρα καθώς πήραν φωτιά. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο μετά το «έθιμο» που έχει καθιερωθεί στον Νέο Κόσμο.

Το ιδιότυπο αυτό έθιμο παρακολούθησε και φέτος πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο σημείο με τους περισσότερους να γνωρίζουν και να είναι έτοιμοι για αυτό που ακολούθησε μετά το Χριστός Ανέστη.

Από τις φλόγες δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ από τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται η επικινδυνότητα της κατάστασης με τεράστιες φλόγες να υψώνονται μετά τις εκρήξεις.