Μητσοτάκης: Περιοδείες μετά την επιστροφή από την Τήνο – Το μήνυμα σταθερότητας και το διπλό μέτωπο της προεκλογικής περιόδου

 Μητσοτάκης: Περιοδείες μετά την επιστροφή από την Τήνο – Το μήνυμα σταθερότητας και το διπλό μέτωπο της προεκλογικής περιόδου

Μετά την επιστροφή του (πιθανώς τη Δευτέρα) από την Τήνο όπου θα γιορτάσει το Πάσχα ο πρωθυπουργός ξεκινά νέες εξορμήσεις και χαράσσει το πρόγραμμα των επόμενων, περιοδειών οι οποίες θα κλειδώσουν την Τρίτη σε σύσκεψη στο Μαξίμου. Την ίδια ημέρα ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει καταρχήν τις επισκέψεις σε επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος στην Αθήνα, όπως για παράδειγμα είχε συνδυάσει τη συνάντηση για τον “κοινωνικό βοηθό” με μία βόλτα στο Παγκράτι.

Η επόμενη εκτός Αθηνών εξόρμηση που έχει ήδη κλειδώσει είναι στην Κέρκυρα την Τετάρτη του Πάσχα.

Ενδεχόμενως δε, την ερχόμενη Παρασκευή ο πρωθυπουργός να βρεθεί στην Καλαμάτα για ομιλία, ανακοινώσεις έργων και την οριστική σύμβαση για τον δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. Ωστόσο το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη κλειδώσει.

  • Το Σάββατο 22 Απριλίου ο κ.Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, ενώ αμέσως μετά θα αναχωρήσει για περιοδεία στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου και στο Ρέθυμνο την Κυριακή.

Μέχρι το τέλος του Απριλίου θα ανακοινωθούν σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια το γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

  • Όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, αυτή τη φορά θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες σε εκλόγιμες θέσεις σε σχέση με το 2019. Τότε η ΝΔ είχε εκλέξει πέντε βουλευτές Επικρατείας, εκ των οποίων μόνο μία γυναίκα, την αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου. Τώρα στη ΝΔ εκτιμούν ότι μπορούν να εκλέξουν έξι βουλευτές Επικρατείας και στις τρεις από τις έξι πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου θα είναι γυναίκες.

Το μόνο όνομα γυναίκας που έχει ακουστεί πάντως μέχρι στιγμής είναι αυτό της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, αλλά ποιες και ποιοι θα είναι τελικά υποψήφιοι στο Επικρατείας το γνωρίζει προφανώς μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Το μήνυμα της κυβέρνησης

Στο κυβερνών κόμμα θέλουν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους, καθώς μετά την τραγωδία στα Τέμπη υπήρξαν μετακινήσεις προς την γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων. Και για να το πετύχουν αυτό επικαλούνται τον κίνδυνο της αστάθειας αλλά και το ενδεχόμενο να προκύψει «κυβέρνηση των ηττημένων» χωρίς την συμμετοχή δηλαδή του πρώτου κόμματος.

  • Η κυβέρνηση επιχειρεί πρώτον να αποφύγει διαρροές προς τα δεξιά και δεύτερον να προσεγγίσει τους κεντρώους ψηφοφόρους. Το μεγάλο βέβαια ζητούμενο είναι η συσπείρωση όσο το δυνατόν περισσότερων από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας το 2019 και η αποφυγή μιας χαλαρής ψήφου στις εκλογές της απλής αναλογικής.

Από την Νέα Δημοκρατία τονίζουν πως χρειάζεται να υπάρξει ένα «ξεκάθαρο αποτέλεσμα νίκης» στις 21 Μαΐου, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες. Γνωρίζουν άλλωστε πως απαιτείται από την μία πλευρά ένα ποσοστό που να δίνει έναν «αέρα» στο κυβερνών κόμμα και από την άλλη πλευρά μια … απόσταση ασφαλείας από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σε υψηλούς τόνους είναι η κριτική που ασκείται στην αξιωματική αντιπολίτευση και από την Πειραιώς επισημαίνουν πως στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα συγκρίνουν την γαλάζια τετραετία με αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως έχουν πυκνώσει οι αναφορές στο 2015, ενώ χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως με τα μέτρα που προτείνει θα φέρει τέταρτο μνημόνιο.

Τα γαλάζια πυρά στρέφονται και προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και επικρατούν υψηλοί τόνοι κυρίως μετά το «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας» του Νίκου Ανδρουλάκη. Αυτό που τονίζεται από την Νέα Δημοκρατία είναι πως δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ» και επισημαίνεται πως χρειάζονται καθαρές λύσεις.

Σχετικά Άρθρα